Postupak protiv Golubovića: Tužilaštvo sprema svjedoke saradnike

Njihovo hapšenje, po ocjeni premijera Duška Markovića, potvrda je da institucije rade svoj posao.
425 pregleda 36 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Luka Zeković
Vuka Golubović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2017. 17:44h

Specijalno tužilaštvo, kako pouzdano saznaje Televizija "Vijesti", sprema svjedoke saradnike u postupku protiv bivšeg gradonačelnika Berana Vuke Golubovića, koji je juče, sa još četiri osobe, uhapšen zbog malverzacija sa opštinskim zemljištem.

Uzalud je nekada prvi čovjek Berana Vuka Golubović, posljednjih godina uporno tvrdio da nije učestvovao ni u kakvim malverzacijama i da su optužbe na njegov račun politički obračun nove beranske vlasti.

TV "Vijesti" pouzdano saznaje da takvu njegovu odbranu ruši najmanje jedan svjedok saradnik kog priprema Specijalno tužilaštvo.

O kome je riječ nije poznato, ali jeste da se na spisku svjedoka koji tek treba da budu saslušani nalazi i Željko Barjaktarović zvani Bakule, vlasnik firme "Tehnostar", koja je obavljala poslove za račun opštine. Da li je upravo on riješio da tužiocima ispriča sve o sumnjivim poslovima, nije poznato, ali već juče, tokom saslušanja osumnjičenih, neki od advokata odbrane nijesu krili čuđenje se što ovaj Beranac nije našao među uhapšenima, budući da se njegova firma spominje u dokumentaciji tužilaštva. Na spisku svjedoka osim njega nalaze se još Radoje Babić, Miodrag Radifković i Rade Mrdak i upravo zbog mogućnosti da bi mogli uticati na svjedoke, tužilaštvo je juče odredilo zadržavanje Goluboviću, njegovom bratu Milanu koji je bio direktor Agencije za izgradnju i razvoj Berana, ali i bivšim načelnicima beranskog katastra Darku Mališiću i Momčilu Tajičiću. Iza brave našao se i vlasnik jedne geodetske agencije Vučeta Mališić.

Njihovo hapšenje, po ocjeni premijera Duška Markovića, potvrda je da institucije rade svoj posao.

"Ne mogu oko toga da imam nikakav komentar osim da kažem da državne institucije slobodno i bez uticaja rade svoj posao. Zakon i primjena zakaona ne poznaju one koji pripadaju jednoj ili drugoj političkoj partiji već poznaje samo one koji rade ili ne rade u skladu sa Zakonom", kazao je premijer Duško Marković.

Golubović je čak četvrti gardonačelnik iz redova DPS-a koji je uhapšen zbog malverzacija. Po ocjeni Markovića, to govori da DPS poštuje vladavinu prava

"O DPS-u govori da je demokratska stranka i da poštuje vladavinu prava i da omogućava da institucije rade zakonito i bez pritiska i nepristrasno", rekao je Marković.

A u skladu sa Zakonom, uhapšeni će njavjerovatnije već sjutra biti privedeni sudiji za istragu koji će odlučiti da li će se u daljem postupku braniti sa slobode ili iz Spuža. Svi oni se terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, odnosno nezakonitosti u gazdovanju državnim zemljištem. Golubović se tako, između ostalog, sumnjiči da je nezakonito na sebe preveo 45 ari opštinskog zemljišta u katastarskoj opštini Lužac. Koliko je njihovim postupcima nanijeta šteta Opštini za sada nije poznato, ali se nezvanično mjeri milionima eura.

Bonus video: