"MORA BITI PONIŠTEN"

Hrapović: Izbor Mugoše za predsjednika Ljekarske komore nije u skladu sa statutom

Hrapović je od predsjednika Skupštine Komore, Nebojše Sekulića, zatražio da, u roku od 15 dana, sazove novu Skupštinu, koja bi poništila rješenja prethodnog saziva
11 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Printscreen (YouTube)
Kenan Hrapović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 06.02.2019. 11:05h

Izbor Aleksandra Mugoše za predsjednika Ljkarske komore i Jovana Ivovića za njegovog zamjenika, nije izvršen u skladu sa Statutom komore i mora biti poništen, saopštio je danas ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Hrapović je od predsjednika Skupštine Komore, Nebojše Sekulića, zatražio da, u roku od 15 dana, sazove novu Skupštinu, koja bi poništila rješenja prethodnog saziva.

Ministar je Sekuliću naložio i da, u skladu sa postavljenim zakonskim rokom, pripremi novi Statut, koji će potom dostaviti Ministarstvu zdravlja, radi davanja saglasnosti. U Rješenju koje je donio ministar zdravlja stoji da je u Izvod u iz Centralnog registra privrednih subjekata od 2014. godine kao ovlašćeno lice Komore upisan Đoko Jočić, i da je krajem februara ove godine odbijena prijava za registraciju promjene predsjednika, te da Ljekarska komora u ovom trenutku nema upisano ovlašćeno lice, što je uslov za zakonito funkcionisanje i izvršavanje obeveza, a upis nije moguće obaviti bez saglasnosti ministarstva. 

Hrapović je, nakon sastanka sa predstavnicima tri komore, kojem je prisustvovao i novoizabrani zamjenik Ivović, poručio da očekuje ispravljanje nepravilnosti u radu Ljekraske komore.

"Apsolutno nije namjera Ministarstva zdrvalja niti bilo koga zaposlenog da pokušava da eventualno utiče na izbor članova skupštinskih tijela I ostalih radnih tijela u bilo kojoj komori, pa ni u Ljekarskoj komori", kazao je Hrapović.

"Novoizabrana Skupština Ljekarske komore je vodila tešku borbu da se prevaziđe jedan arhaični način rukovođenja I odnosa same komore prema doktorima medicine. Možda smo u toj borbi I napravili pravni propust i nismo nešto uradili prema pravnim aktima kako to treba da bude, ali sam siguran da će ova novoizabrana Skupština uspšeti da to prevaziđe", rekao je Jovan Ivović iz Ljekarske komore