Hrapović: Izbor Mugoše za predsjednika Ljekarske komore nije u skladu sa statutom

Hrapović je od predsjednika Skupštine Komore, Nebojše Sekulića, zatražio da, u roku od 15 dana, sazove novu Skupštinu, koja bi poništila rješenja prethodnog saziva
58 pregleda 11 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Printscreen (YouTube)
Kenan Hrapović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 17.03.2017. 18:40h

Izbor Aleksandra Mugoše za predsjednika Ljkarske komore i Jovana Ivovića za njegovog zamjenika, nije izvršen u skladu sa Statutom komore i mora biti poništen, saopštio je danas ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Hrapović je od predsjednika Skupštine Komore, Nebojše Sekulića, zatražio da, u roku od 15 dana, sazove novu Skupštinu, koja bi poništila rješenja prethodnog saziva.

Ministar je Sekuliću naložio i da, u skladu sa postavljenim zakonskim rokom, pripremi novi Statut, koji će potom dostaviti Ministarstvu zdravlja, radi davanja saglasnosti. U Rješenju koje je donio ministar zdravlja stoji da je u Izvod u iz Centralnog registra privrednih subjekata od 2014. godine kao ovlašćeno lice Komore upisan Đoko Jočić, i da je krajem februara ove godine odbijena prijava za registraciju promjene predsjednika, te da Ljekarska komora u ovom trenutku nema upisano ovlašćeno lice, što je uslov za zakonito funkcionisanje i izvršavanje obeveza, a upis nije moguće obaviti bez saglasnosti ministarstva.

Hrapović je, nakon sastanka sa predstavnicima tri komore, kojem je prisustvovao i novoizabrani zamjenik Ivović, poručio da očekuje ispravljanje nepravilnosti u radu Ljekraske komore.

"Apsolutno nije namjera Ministarstva zdrvalja niti bilo koga zaposlenog da pokušava da eventualno utiče na izbor članova skupštinskih tijela I ostalih radnih tijela u bilo kojoj komori, pa ni u Ljekarskoj komori", kazao je Hrapović.

"Novoizabrana Skupština Ljekarske komore je vodila tešku borbu da se prevaziđe jedan arhaični način rukovođenja I odnosa same komore prema doktorima medicine. Možda smo u toj borbi I napravili pravni propust i nismo nešto uradili prema pravnim aktima kako to treba da bude, ali sam siguran da će ova novoizabrana Skupština uspšeti da to prevaziđe", rekao je Jovan Ivović iz Ljekarske komore

Bonus video: