"Poglavlje 10 bi trebalo da bude zatvoreno do kraja godine"

Pribilović je, navodi se, istakla da je veoma važna realizacija aktivnosti povodom ispunjenja završnih mjerila za poglavlje 10 u cilju što skorijeg zatvaranja tog poglavlja
1 komentar(a)
Suzana Pribilović, Roberto Viola, Foto: Ministarstvo javne uprave
Suzana Pribilović, Roberto Viola, Foto: Ministarstvo javne uprave
Ažurirano: 14.03.2017. 20:02h

Poglavlje 10 - Informaciono društvo i mediji trebalo bi da bude zatvoreno do kraja godine, a realizacija aktivnosti na ispunjenju završnih mjerila veoma je važna, ocijenjeno je tokom posjete ministarke javne uprave Suzane Pribilović Briselu.

Ona je danas razgovarala sa generalnim direktorom Generalnog direktorata za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju, Robertom Violom, o statusu pregovaračkog poglavlja 10, s obzirom na to da se, kako je saopšteno, do kraja 2017. godine očekuje zatvaranje tog poglavlja.

„Viola je pozdravio napredak koji je Crna Gora ostvarila u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), kao i o statusu pregovaračkog poglavlja 10 Informaciono društvo i mediji, gdje su intenzivirane aktivnosti u dijelu sprovođenja posebnih mjera, kroz donošenje i izmjenu relevantnih zakonskih rješenja, shodno završnim mjerilima, kao i u dijelu jačanja administrativnih kapaciteta“, saopšteno je iz Miinistarstva.

Pribilović je, navodi se, istakla da je veoma važna realizacija aktivnosti povodom ispunjenja završnih mjerila za poglavlje 10 u cilju što skorijeg zatvaranja tog poglavlja.

„Pribilović je govoreći o status razvoja ICT-a u Crnoj Gori istakla da Strategija razvoja informacionog društva do 2020. godine određuje strateške pravce razvoja u ovoj oblasti sa ciljem dostizanja standarda EU postavljenih u Digitalnoj agendi 2020 i Strategiji za jedinstveno digitalno tržište, dok je legislativa u oblasti informacionog društva u Crnoj Gori u značajnoj mjeri usaglašena sa pravnom tekovinom EU“, kažese u saopštenju.

Pribilović je napomenula da je, prema posljednjem izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma o globalnoj konkurentnosti u oblasti ICT-a, Crna Gora regionalni lider, posebno u oblasti elektronske uprave.

Bonus video: