"NEMA PREDAJE"

Majke pripremaju radikalizaciju protesta

Majke danonoćno protestuju ispred Skupštine od 2. marta jer su njihove naknade, u sklopu Vladinih mjera štednje, umanjene sa 336 na 264 i sa 192 na 144 eura
34 komentar(a)
majke protest, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
majke protest, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 12.03.2017. 18:29h

Sporadičnom šetnjom Bulevarom svetog Petra Cetinjskog, majke, korisnice naknada za troje i više djece, provode 11. dan ispred Skupštine Crne Gore. Upornost i očekivanje, kako kažu, nije izazvalo odgovor nadležnih, pa pripremaju radikalizaciju protesta.

Šta to tačno znači, saopstice u ponedjeljak u 14 sati, sa bine preko puta parlamenta.

"Na tom presu ćemo obavijestiti kakve korake će majke preduzeti dalje, što se tiče toga, ne bismo više ništa vezano za to kazale, sjutra ćete sve čuti. Pozivam javnost Crne Gore da se probudi, nadamo se i vjerujemo da će ovo naše zadnje obraćanje, prije sjutrašnjeg, dozvati institucije Crne Gore pameti i da će pokušati da se obrate majkama, da stupe u kontakt sa majkama, i da daju neku šansu da ovo izađe na dobro", rekla je predsjednica koordinacionog odbora majki Željka Savković.

Istovremeno, ponavljaju poziv svim majkama, korisnicama naknada, da im se pridruže.

"Apelujem na njih da se probude i da shvate da ne može niko da stoji iza njih i odbrani ono njihovo ustavno pravo, koje im je zakonom omogućeno. Molimo i svakog građanina Crne Gore da ima sluha, jer ovo što ovdje stojimo niti je hir, niti smo ovdje došli iz zadovoljstva, došli smo zato što nam je ugroženo životno pravo, zato što branimo naše cente, ne milione", kazala je Savković.

Na poruku iz Ministarstva finansija da bi svima, pa i korisnicama naknada, bilo u interesu da prihvate umanjenja tih iznosa, nemaju poseban komentar

"Ako je došlo do toga da se od naših bijednih naknada uzimaju pare da bi se nešto spasavalo onda stvarno ostajem bez riječi i bez teksta"

Majke danonoćno protestuju ispred Skupštine od 2. marta jer su njihove naknade, u sklopu Vladinih mjera štednje, umanjene sa 336 na 264 i sa 192 na 144 eura.