Radonjić o kontroli kampanje u Nikšiću: Sve protiče u najboljem redu

Prema podacima Agencije Demokratska partija socijalista je od 25. februara do 1. marta, od donatora prikupila 54 hiljade eura, dok Socijaldemokratska partija nije imala prikupljenih priloga
105 pregleda 1 komentar(a)
Odor za antikorupciju, Foto: Screenshot (YouTube)
Odor za antikorupciju, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.03.2017. 18:55h

Direktor Agencije za spriječavanje korupcije nema primjedbe na rad vladajućih političkih partija koje učestvuju na izborima u Nikšiću. Kaže da su Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate u potpunosti ispunile svoje obeveze shodno Zakonu o fianansiranju političkih partija i da sve teče u najboljem redu.

"Nijedna prijava od strane građana, od strane NVO, političkih subjekata ili bilo kog zainteresovanog lica. Sa aspekta Agencije sve protiče u najboljem redu, nadležnosti i obaveze su sve realizovane, tako da mislim da izborni proces u Nikšiću može da teče, što se tiče Agencije, potpuno, bez ikakvih problema, bez ikakvih smetnji", smatra Sreten Radonjić, direktor Agencije za sprječavanje korupcije.

Prema podacima Agencije Demokratska partija socijalista je od 25. februara do 1. marta, od donatora prikupila 54 hiljade eura, dok Socijaldemokratska partija nije imala prikupljenih priloga. Partijama je pripalo i oko 4.000 hiljade eura iz javnih izvora.

„Sada je buduća nadležnost Agencije da provjerava da li su sva ta lica mogla biti donatori političkih subjekata", navodi Radonjić.

Za medijsku kampanju koja obuhvata dva predizborna skupa i reklamiranje na bilbordima i televiziji Nikšić, DPS je utrošila nešto manje od 3.500 eura. Prema podacima Agencije, Socijaldemokratsku partiju kampanja je do sada koštala gotovo duplo više. Za zakup 19 bilborad Socijaldemokrate su platile nešto manje od 7.000 eura.

Radonjić je podsjetio i na ostale nadležnosti Agencije – kontrolu zloupotrebe opštinskih resursa i službenika lokalne samouprave.

“I kažem da su svi organi na lokalnom nivou ispoštovali sve preporuke, instrukcije i mišljenja Agencije i odgovarli Agenciji na sva moguća pitanja i instrukciju u pogledu zakonitog rada."

Radonjić je objasnio da je Agencija kontrolisala organe lokalne i javne uprave i to Vodovod i kanalizaciju, Komunalno Nikšić i Elektroprivredu Crne Gore. Učinkom Agencije zadovoljni su i članovi Odbora za antikorupciju iz vladajuće koalicije koji su ocjenili da je u potpunosti sproveden plan kontrolnih aktivnosti.

Za članove Odbora nije bilo nejasnoća, pa niko od prisutnih poslanika nije imao pitanje za direktora Agencije za sprječavanje korupcije.

Bonus video: