Bjelopoljski taksisti: Ako nam premjeste parking, klinički smo mrtvi

Izmještanjem parkinga koji koriste već tri decenije i na koji su kako kažu građani navikli, njih tridesetak vjeruju da će ostati bez mušterija i ionako male zarade od koje izdržavaju porodice
118 pregleda 4 komentar(a)
taksisti, Bijelo Polje, Foto: Screenshot (YouTube)
taksisti, Bijelo Polje, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.02.2017. 18:36h

Namjera lokalnih vlasti da nakon trideset godina ukine parking iz glavne ulice u Bijelom Polju i premjesti ga stotinak metara dalje u sporednu ulicu kraj pošte, naljutila je taksiste u Bijelom Polju.

Kako je pojavom više taksi udruženja zarada sve manja, 30-ak samostalnih taksista je u strahu da će premještanjem na drugu lokaciju ostati bez jedinog prihoda.

"Ovo je ulica koju dosta naroda posjećuje i ako odemo dolje mi smo klinički mrtvi", kaže Željko Rakočević, taksista.

"Ovdje jedino što možemo da uzmemo tu turu neku da se nešto zaradi", kaže taksista

"Dosta ljudi je došlo i reklo, ako vas izmjeste izvini ali mi dolaziti dolje nećemo da vas uzimamo jer bolje mi je da zovem na radio vezu da dođe za mene nego da ja nosim kese do pošte", navodi Bratislav Kljajević, taksista.

Ukidanje taksi parkinga iz glavne ulice dio je novog plana o uređenju grada, tvrde u Opštini. Umjesto dosadašnjih šest pozicija, na novoj lokaciji taksisti će dobiti deset parking mjesta. Na taj način kako kažu biće riješen problem gužve na ulazu u centar grada, a taksistima će se stvoriti bolji uslovi za rad.

"Ove godine je planirano programom uređenja Bijelog Polja popločavanje i pretvaranje, te zone u pješačku zonu tako da će u toj zoni biti zaustavljen saobraćaj za sva vozila. Na taj način bi oni ostali bez parking mjesta, a mi smo njih predvidjeli i na taj način ćemo im omogućiti da nastave da rade", navodi Dejan Luković iz Opštine Bijelo Polje.

Sa zahtjevom da se poništi odluka o premještanju parkinga, bjelopoljski taksisti ići će kod prvog čovjeka opštine Aleksandra Žurića. Ukoliko izostane njegova pomoć, kako kažu, biće prinuđeni da vra­te tak­si li­cen­ce i pri­ja­ve se na evi­den­ci­ju ne­za­po­sle­nih.

Bonus video: