Za liječenje Vujovića potrebno još oko 20.000 eura: Duško i još tri osobe u svijetu boluju od rijetkog tumora

"Duško ima najteži oblik tumora. Ot tog tumora koji on ima dobijaju se karcinomi. Njemu je zahvatio bubreg, dio jetre, kala venu, srčanu aortu. Po treći put je operisan u Beogradu i nije ništa urađeno. Bukvalno otvoren je i zatvoren", kazala je Dušanka Jovetić, Duškova sestra
267 pregleda 0 komentar(a)
Duško Vujović, Foto: Privatna arhiva
Duško Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.06.2018. 17:40h

Nikšićanin Duško Vujović (42) boluje od rijetkog oblika tumora nadbubrežnih žlijezda, a pretpostavlja se da je četvrta osoba u svijetu sa takvom dijagnozom.

Već godinu i po se liječi u Beogradu što do sada nije dalo značajne rezultate, a za operaciju u Turskoj potrebno mu je 30.000 eura. Do sada je prikupljeno oko 9.000, a Duškova porodica moli sve koji su u mogućnosti da pomognu.

Kada je prije dvije godine dobio stomačne bolove, Vujović nije ni slutio da će mu ljekari dijagnostikovati rijetku vrstu tumora nadbubrežnih žlijezda, kakvu do sada, pretpostavlja se, ima još samo troje ljudi u svijetu.

"Duško ima najteži oblik tumora. Ot tog tumora koji on ima dobijaju se karcinomi. Njemu je zahvatio bubreg, dio jetre, kala venu, srčanu aortu. Po treći put je operisan u Beogradu i nije ništa urađeno. Bukvalno otvoren je i zatvoren", kazala je Dušanka Jovetić, Duškova sestra.

Duško je otac dvoje djece, a danas, poslije tri bezuspješne operacije, prikuplja novac za liječenje u Turskoj.

"Mi smo planirali u Santa Plus kliniku u Istanbulu, u Turskoj. Za njegovo liječnje potrebno je najmanje 30.000 eura, a sakupljeno je oko 9.000. Mi se nadamo da će se prikupiti makar još jedan dio novca", rekla je Jovetić.

Na humanitarnom koncertu koji je u gradu pod Trebjesom 9. juna organizovala NVO Izvor života, za liječenje ovog Nikšićanina prikupljeno je 4.000 eura, a 7. jula priprema se još jedno dobrotvorno veče "Guslama za Duška", gdje će učešće uzeti guslari iz Nikšića, Žabljaka, Trebinja i Gacka.

Vujovići zahvaljuju upravi Glavnog grada, opštinama Tivat, Kotor, Herceg Novi i Plužine, kao i svima onima koji su do sada pomogli.

Sestra Dušanka ima samo jednu želju.

"Da Duško ode što prije da se liječi, da Duško ozdravi. Da makar mu život produžimo, koliko god, nama mnogo znači. Znači njegovoj djeci, roditeljima, bratu, sestrama", rekla je Jovetić.

Svi koji su u prilici da pomognu Dušku da ode na liječenje, mogu da uplate novac na brojeve žiro-računa: ŽR: CKB 510-0906951260028-46 na ime Radovan Vujović. Za uplate iz inostranstva: 2331011-40706977, IBAN: ME25510090695126002846.

Bonus video: