Putnici se pomirili s kašnjenjem, nisu uvjereni ni u bezbjednost vozova

Putnici koje je TV Vijesti anketirala na željezničkoj stanici u Podgorici pozivaju na odgovornost nadležnih
181 pregleda 5 komentar(a)
voz, stanica, Foto: Screenshot (Youtube)
voz, stanica, Foto: Screenshot (Youtube)
07.12.2018. 22:15h

Kada je juče krenuo iz Podgorice za Bijelo Polje, Uglješa Prebiračević iz Bijelog Polja nije slutio da će to trajati cijelu vječnost. Prvo su stali na Zlatici, pa na Bioču i najduže u Bratonožićima.

"Dvjesta, trista putnika, od toga 30-40 odsto djece, gdje su djeca sat vremena uživala u trci kroz voz, a poslije toga je nastao haos... Krenuli u 16:10, a stigli u 23:40 u Bijelo Polje, blizu sedam sati. To je naša stvarnost, nažalost u 21. vijeku naše Crne Gore", kaže Prebiračević.

Nadležni objašnjavaju da su juče izvodili radove na oko 50 kilometara od Podgorice. U 17:40 jedan radnik je pao sa pet metara visine, a posao nije bio završen.

"U momentu kada je trebalo da se pusti napon, došlo je do nezgode. Mi smo odlučili da je prioritetno da pomognemo kolegi. Onda smo uputili drugu ekipu koja je iz noćne smjene iz Mojkovca angažovana. To je sve proizvelo kašnjenje četiri voza. Kasnili su otprilike od sat vremena do četiri sata", kazao je Edin Hasanović, direktor Sektora za elektrotehničke poslove.

Putnici koje je TV Vijesti danas anketiraa na željezničkoj stanici u Podgorici žale se takođe na kašnjenje, ali i sigurnost putovanja.

“Mi smo zadovoljni ako ga ima, ako kasni pola sata, sat, mi smo opet zadovoljni. Ali to je tako”, kaže jedan od njih.

“Putujem svaki dan, šta da vam kažem, kasni se skoro svaki put, da može bolje, mora. Možda da se poradi na organizaciji", navodi drugi i kaže da se osjeća sigurno zavisno od voza kojim putuje: "Zavisi kakav je voz, mnogo su sigurniji ovi španski vozovi, nego ovi stariji”.

Uglješa žali što im niko juče nije dao informacije na vrijeme. I poziva na odgovornost.

"Sramota, u 21. vijeku, pored sve tehnologije. Totalni javašluk i nerad, ne mogu da razumijem da ti direktori primaju hiljadu-dvije eura, a da se ništa ne radi. Krajnje je vrijeme da neko iz Željeznice i iz Ministarstva saobraćaja odgovara za ovo", smatra on.

Odgovor iz Zeljeznice je godinama isti:

"Mi smo tu dan i noć, radimo na tome da željeznica bude što bolja, što efikasnija, što sigurnija..." kaže Hasanović.