Ulama i Mijović se brane ćutanjem

Tijelo Medina do danas nije pronađeno, a za tužilaštvo, kako proizilazi iz naredbe sve u tom pravcu je za sada nepoznato, počev od načina ubistva do mjesta zločina
275 pregleda 14 komentar(a)
Darko Mijović, Foto: Savo Prelević
Darko Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.02.2017. 18:31h

Baranin Vladimir Ulama i Podgoričanin Darko Mijović ponovo su se kod tužioca branili ćutanjem nakon što su prije dva dana i zvanično osumnjičeni da su ubili 24-godišnjeg Petrovčanina Nemanju Medina, čije tijelo još nije pronađeno.

Iako Tužilaštvo sumnja na ubistvo, za sada ne znaju detalje kada se, gdje i kako to desilo.

Svoju odbranu je iznio jedno Cetinjanin Bogdan Milić, koji se novom naredbom sumnjiči da im je pomagao da prikriju ubistvo Medina.

On je, kako saznaje TV Vijesti, negirao sve ono što za šta ga Tomković tereti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, u koju je TV Vijesti imala uvid, nakon Ulaminog poziva - Medin je 8. jula prošle godine, vozilom "reno megan" krenuo iz Petrovca u Virpazar.

"Nakon čega su okrivljeni Ulama i Mijović obmanom i silom zadržali oštećenog u namjeri da ga prinude da nešto učini, ne učini ili trpi na svoju štetu pa kako to oštećeni nije prihvatio, primijenili su silu prema oštećenom u trenutku kada oštećeni nije očekivao napad i kada se nije mogao braniti, nanijevši mu tjelesne povrede od kojih je krvario", piše u naredbi o sprovođenju istrage.

Tijelo Medina do danas nije pronađeno, a za tužilaštvo, kako proizilazi iz naredbe sve u tom pravcu je za sada nepoznato, počev od načina ubistva do mjesta zločina.

"Potom oštećenog stavili u prtljažnik navedenog putničkog vozila i sa tim vozilom ga odvezli u za sada nepoznato mjesto, gdje su oštećenog lišili života, na za sada nepoznat način i sakrili, na za sada nepoznatom mjestu", navodi se u naredbi

Četiri dana nakon nestanka Medina, njegov bijeli "megan" pronađen je zapaljen pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Ulama je već u prvim danima istrage osumnjičen da je umiještan u nestanak, jer je posljednji komunicirao sa Medinom.

Bonus video: