"Ljubav se ne smije pogaziti"

Za skoro pedeset godina koliko žive u braku uspjeli su da se izbore sa svim problemima zahvaljujući ljubavi, povjerenju i razumijevanju
67 pregleda 3 komentar(a)
Tadija i Slavojka Leković, Foto: Screenshot (YouTube)
Tadija i Slavojka Leković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.02.2017. 18:42h

Kapije od svojih srca Tadiša i Slavojka Leković iz Pavinog Polja kod Bijelog Polja otvorili su prije više od četiri decenije. A za to je, kako kažu, bio dovoljan samo jedan pogled.

"Najedanput je nastalo, otud je krenulo", kaže Slavojka Leković.

"Oči govore što im srce kaže", dodaje Tadiša.

A srca su kazala da su jedno za drugo.

"Brak počinje onog momenta kad dvoje nađu zajednički rječnik, kad nađu zajednički plan, kad imaju iste ciljeve i tada on postaje vrijednost", kaže Tadiša za TV Vijesti.

Sve to imali su njih dvoje. Vrijednost braka sačuvali su rađanjem troje djece koja su im podarila devetoro unučadi. Ipak, priznaju da nije bilo lako.

"Mi smo u braku bili drugovi. Razumijevali smo se tako da smo zajednički rješavali sve probleme, a bilo ih je dosta", otkriva Tadiša.

"Bilo je nesuglasica, ali to je vrlo kratko trajalo. Đeca su se rađala, mene su prihvatili njegovi otac i majka tako da su mi pomogli a isto tako bili su moji roditelji blizu da su prihvatali đecu pa smo mogli da radimo bez smetnji."

To što danas mladi sve manje poštuju instituciju braka brine i Lekoviće. Zato ne kriju recept za dug brak.

"Mora da bude prisutna tolerancija, razumijevanje i praštanje.Ima u braku se pojavi nešto što je mnogo malo vrijedno a to ljudi iznesu na takvu visinu da ne mogu da prevazilaze probleme. Brak mora da se čuva pogotovu ako je iz ljubavi.Ljubav se ne smije pogaziti", kaže Tadiša.

Tadiša i Slavojka nijesu pogazili ljubav. Zato će uskoro proslaviti i zlatnu svadbu.

Bonus video: