Da li je ukradeni "audi" pripreman za likvidaciju Stamatovića?

U ukradenom automobilu nađene su tri flase benzina, za koje je vlasnik odmah izjavio da ne zna ništa o njima i da ih on nije ostavio u vozilu. Benzinom je, vjeruje se, trebao biti poliven i zapaljen ukradeni automobil nakon počinjenog krivičnog djela
644 pregleda 7 komentar(a)
audi Malo Brdo, Foto: Filip Roganović
audi Malo Brdo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.02.2017. 19:37h

Crnogorski istražitelji i dalje vode opsežnu istragu kako bi sa sigurnošcu utvrdili ili isključili mogućnost da je automobil "audi a3", koji je krajem januara pronađen na Malom brdu u Podgorici, pripreman za likvidaciju Podgoričanina Stevana Stamatovića.

Da je meta trebao da bude upravo Stamatovic mogla se čuti sumnja odmah nakon pronalaska automobila čiju krađu je dvije nedjelje ranije prijavio V.M iz Podgorice.

U ukradenom automobilu nađene su tri flase benzina, za koje je vlasnik odmah izjavio da ne zna ništa o njima i da ih on nije ostavio u vozilu.

Benzinom je, vjeruje se, trebao biti poliven i zapaljen ukradeni automobil nakon počinjenog krivičnog djela.

Flaše su proslijeđene Forenzičkom centru radi detaljnog vještačenja a rezultati još nijesu gotovi.

To je "Vijestima" saopšteno iz policije koja na pitanje da potvrde da li sumnjaju da je planirano djelo na štetu Stamatovića, kratko odgovaraju da je istraga u toku.

"Tri flaše sa benzinom, koje su pronađene u vozilu, kao i drugi izuzeti tragovi upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja koja su u toku. Preduzimaju se i druge policijske aktivnosti, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, radi potpunog rasvjetljavanja ovog događaja. S obzirom da su te aktivnosti u toku, ne možemo sa javnošću podijeliti više detalja u cilju njihovog nesmetanog i kvalitetnog sprovođenja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Isti odgovor stigao je i od Osnovnog tužilaštva koje je za sada nadležno za ovaj slučaj.

"Povodom pronalaska vozila marke “Audi”, u naselju Malo brdo, u ovom tužilaštvu formiran je predmet, koji se nalazi u izviđaju i u cilju zaštite interesa postupka, ne možemo saopštiti više podataka", kazali su iz Tužilaštva..

A ko je Stevan Stamatović i zašto bi se on eventualno našao na meti?

Ovaj 41.godišnji Podgoričanin odavno je označen kao bezbjednosno interesantna osoba baš kao i njegov prijatelj Minja Šakovic.

Njih dvojica bliska su članovima škaljarskog klana na čijem čelu su Kotorani Jovan i Igor Vukotić i Igor Dedović a koja kriminalna grupa već godinama vodi rat sa kavačkim klanom zbog nestanka više od dvjesta kilograma kokaina u Španiji.

U tom ratu ubijeno je desetak osoba.

Stamatovića i Šakovića srpski mediji označavali su kao osobe umiješane u likvidaciju Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Ime Stamatovića povezivalo se i sa pripremom atentata na srpskog premijera Aleksandra Vućića i njegovog brata.

Stamatović je Vijestima nakon toga poslao pismo u kojem je negirao sve ove tvrdnje.

Bonus video: