Nikšićka opozicija uzvraća Đukanoviću: Retorika krije strah od poraza

Neslaganja koja su prethodnih dana obilježila odnos DF-a i Demokrata, neće kažu iz Fronta ugroziti njihovu postizbornu saradnju
117 pregleda 104 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.02.2017. 19:44h

"Molim da se zaista ne štedite u ovih mjesec i nešto dana, želim da kažem da se neću štedjeti ni sam. Za mene sada nema prečeg zadataka od toga da u Nikšiću uradimo sve što treba Šta je u igri 12. marta? Ne biramo mi novu vlast, nego mi na ovim izborima opet branimo Crnu Goru."

Ovako je prvi čovjek DPS-a, počeo borbu za produžetak vlasti u Nikšiću. Faktički otvarajući predizbornu kampanju u gradu pod Trebjesom nije ostavio dilemu da političke protivnike u narednih mjesec i nešto neće štedjeti od najtežih optužbi.

Demokratski front je prvi na listi.

"Bijedno iznajmljen od strane drugih inostranih političkih centara stavio u funkciju rušenja Crne Gore i njene evropske budućnosti. Vidimo da se klupko istrage za ono što se pripremalo 16. oktobra odmotava, vidimo da je sve bliže nekima od njih", kazao je Đukanović.

Iz nikšićkog DF-a Đukanovićeve napade i doživljaj nikšićkih izbora kao sudbonosnih tumače kao strah od poraza. Otkrivaju i da je gotovo siguran nosilac liste sada već izvjesne trojne koalicije DF-SNP-Demos, biznismen Miodrag Daka Davidović.

"On zna da porazom u Nikšiću počinje raspad politike rasprodaje i trgovine sa Crnom Gorom. Da li će listu DF-a predvoditi Miodrag Daka Davidović? Koliko ja znam hoće. I sa tim se svi slažu, on može da napravi preokret. Nama treba privrednik, privreda i organizacija", kaže Veljko Vasiljević, poslanik DF-a.

Za antidržavnu politiku Đukanović je sinoć okrivio i Demokrate, koji mu uzvraćaju da je on neprijatelj svih naroda koji danas žive u Crnoj Gori.

"Gledamo tu kolonu, navodno mladih, kravatiranih. Nepogrešivo, svaka odluka koju donose je anticrnogorska i nepogrešivo su saradnici onima koji prodaju Crnu Goru", kaže Đukanović.

"A da li je ekonomsko uništenje Nikšića anticrnogorsko? Je li ga sramota da se nakon 27 godina pojavi u Nikšiću pred osramoćene i ponižene Nikšićane sa zlatnim satom?Milo Đukanović je anticrnogorac i antisrbin i antialbanac i antimusliman, jer je klasični pljačkaš i uzurpator", pita Momo Koprivica.

Slično su bivšem premijeru odgovorili i iz SDP-a, koji je takođe prozvao za antidržavnu politiku. Krivokapićeve socijaldemokrate kažu da kad god se Milo Đukanović pozove na patriotizam on nešto otme od crnogorskog naroda.

"Uvijek je za vas izdajnik onaj ko neće sa vama u krađu. Tri države ste poharali pa izdali, a Crnu Goru vam nećemo dati da uništite", navodi se u saopštenju SDP-a.

U opoziciji imaju i planove za oporavak grada...

"Dolazak investitora koje niko ne bi ucjenjivao. DF i vlast okupljena oko nas neće ucjenjivati investitor nikakavim uslovima kao DPS, nećemo im postavljati rekete,provizije i korupcionaške radnje", kaže Vasiljević.

"Program sveobuhvatan ekonomskih, pravnih i privrednih reformi u Nikšiću", dodaje Koprivica.

Neslaganja koja su prethodnih dana obilježila odnos DF-a i Demokrata, neće kažu iz Fronta ugroziti njihovu postizbornu saradnju.

"Mi ćemo na kraju sarađivati, to je sigurno", zaključuje Vasiljević

Bonus video: