MUHOVIĆ O POTEZU PETNJIČKOG DPS-a:

Moja smjena može dovesti do pogoršanja odnosa Bošnjaka i Crnogoraca

Muhović, za razliku od lokalnog DPS-a, ima podršku brojnih sugrađana
254 pregleda 320 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Screenshot (YouTube)
Adnan Muhović, Foto: Screenshot (YouTube)
07.02.2019. 00:05h

Nedavne izjave o Njegošu i Crnogorcima predsjednika skupstine u Petnjici Adnana Muhovića doprinijele su podizanju tenzija i pojavi netrpeljivosti među građanima Bihora, tvrde u lokalnom DPS-u.

No, kako kažu, to nije jedini razlog pokretanja inicijative za njegovu smjenu.

"Zbog kršenja poslovnika o radu skupštine,zbog vrijeđanja odbornika i ulje na vatru dolilo je česti napadi na predsjednika opštine bez ikakve argumentacije i zadnje njegove izjave, to je čisti govor mržnje", kazao je Mehmed Adrović, predsjednik OODPS Petnjica.

Inicijativa  za njegovu smjenu koju je potpisalo 19 odbornika,15 DPS-a i po dva odbornika opozicionih SDP-a i Socijaldemokrata za Muhovića nije iznenađenje. Ipak, kako kaže čudi ga što se povodom njegovih izjava do sada niko nije oglasio iz vrha DPS-a. Zato od koalicionog partnera na državnom i lokalnom nivou traži samo jedno.

"To je da se centrala DPS-a oglasi i da kaže da li su oni dali podršku OODPS-a", kaže Muhović.

U petnjičkom DPS-u tvrde da na pokretanje inicijative nije uticao vrh partije. Vjeruju i da ta inicijativa neće ugroziti opstanak koalicije sa BS u tom gradu.

"Normalno da smo obavještavali vrh partije ali nikakve instrukcije od njih i ništa sa ovim vrh partije posebno nema. Nismo za raskidanje koalicije i mi koaliciju ne diramo", navodi Adrović.

Muhović vjeruje da ukoliko se njemu izglasa nepovjerenje, opstanak koalicije nije moguć.

"Mi želimo da poslije toga redefinišemo odnose sa DPS-om i na državnom i na svim lokalnim nivoima. Ako danas neko u Crnoj Gori želi da guši slobodu govora iz bošnjačkog korpusa onda je to veliki problem i može svakako doći do nesagledivih problema i u odnosima između crnogoraca i Bošnjaka u Crnoj Gori."

Da to nije većinsko mišljenje Bošnjaka tvrde u SDP-u, čiji predstavnici danas nijesu htjeli pred kameru. Iako su njihova dva odbornika potpisala inicijativu za smjenu Muhovića to kako kažu još ne znači da će ta partija i podržati predlog da bude smijenjen .To će se znati  za 15 dana kada će biti održana sjednica SO Petnjica.