Putovanje od Podgorice do Cetinja biće teže i sporije: Alternativni put uzak i pun rupa

Tunel će biti proširen sa dvije na tri trake. Nakon dva mjeseca, moći će se saobraćati kroz tunel naizmjenično u jednom smjeru, a svi radovi na tunelu trebalo bi da budu završeni do početka turističke sezone
290 pregleda 25 komentar(a)
Put Cetinje-Podgorica, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Put Cetinje-Podgorica, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 06.02.2017. 19:29h

U četvrtak se zatvara tunel Mekavac na putu Podgorica - Cetinje.

Imajući u vidu sve radove koji traju ili tek treba da počnu, prije nego što krenete na put, naoružajte se strpljenjem.

Naredna dva mjeseca, kako navode iz Direkcije za saobraćaj, voziće se lokalnim putem, naizmjenično u jednom smjeru, u dužini tri kilometra.

Tunel će biti proširen sa dvije na tri trake. Nakon dva mjeseca, moći će se saobraćati kroz tunel naizmjenično u jednom smjeru, a svi radovi na tunelu trebalo bi da budu završeni do početka turističke sezone.

Od četvrtka, pa naredna dva mjeseca, putovanje od Podgorice do Cetinja biće vam teže i sporije. Zbog radova na tunelu Mekavac, moraćete alternativnim putem.

"Ako gledate iz pravca Podgorice, zadnje skretanje za Rijeku Crnojevića, velika raskrsnica, tu se odvaja lijevo, nakon 300-400 metara desno, do izlaska na put koji ide prema Dobrskom selu, nakon skretanja opet desno i izlazite ponovo na magistralu koja se sada priključuje iza tunela Mekavac. Naizmjenično, jednom trakom, u intervalu tri minuta zeleno svijetlo, 12 minuta crveno svijetlo", istakao je Duško Kokić iz Direkcije za saobraćaj.

Lokalni put dug tri kilometra uzak je i pun rupa.

"On je bio dosta zapušten, tim putem se nije saobraćalo, on je proširen, nasuli smo na dionicama koje su oštrećene grebani asfalt, u toku kompletnog zastoja saobraćaja biće dežurna ekipa koja će otklanjati eventualne nedostatke", rekao je Kokić.

Na ulasku u Cetinje i na dionici od Brajića do Lapčića prema Budvi, zbog radova već je na snazi totalna obustava saobraćaja u terminima od devet do 11 sati i od 14 do 15 i 30.

Od aprila, kroz tunel će se moći, ali naizmjenično, sve do ljeta kada bi trebalo da budu završeni radovi. Ako iz Podgorice idete do Budve i obrnuto, u narena dva mjeseca možda je bolje da zaobiđete Cetinje i idete preko Petrovca.

"Svi oni građani, turisti, vozači, svi koji idu za Budvu, poželjno je da koriste alternativni pravac Podgorica - Petrovac - Budva, bilo preko paštrovačke gore, bilo kroz tunel Sozina, zato što će na ovom dijelu dosta dolaziti do obustava saobraćaja, ovo je period koji moramo iskoristiti što maksimalnije da bi kompletnu saobraćajnicu pripremili do kraja maja, odnosno do početka turističke sezone", kazao je Kokić.

Bonus video: