Medinu nema traga skoro sedam mjeseci: Misterija i za istražitelje

Svoju istragu sprovodi i porodica Medin, odakle ne kriju ogorčenje na nadležne što još nema traga Nemanji
78 pregleda 9 komentar(a)
Nemanja Medin, Foto: Privatna arhiva
Nemanja Medin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.02.2017. 18:32h

Od 25-godišnjeg Nemanje Medina ni nakon skoro sedam mjeseci nema traga. Misteriju, koja je obavila ovaj nesvakidašnji slučaj, istražitelji do sada nijesu uspjeli da razriješe. Sve što su na osnovu prikupljenih dokaza uspjeli jeste da Baranina Vladimira Ulamu i Podgoričanina Darka Mijovića osumnjiče za otmicu mladog Petrovčanina, ali ne i da utvrde motiv i šta se nakon otmice dogodilo sa mladićem.

Porodica Medin, kako nam je saopštila njihova punomoćnica, ne skriva ogorčenje.

"Ono što mi od porodice imamo kao jednu informaciju i kao jedno opšte mišljenje to je nezadovoljsvo generalno postupanjem i državnih organa prije svega policije a zatim i tužilaštva. Oni su mišljenja da u konkretnom slučaju nije postupano ažurno da su neke stvari zanemarivane, da su napravljeni određeni propusti", kazala je za TV Vijesti Andrijana Razić, punomoćnica porodice nestalog mladića.

Medin je nestao 8. jula oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je iz Petrovca krenuo u pravcu Virpazara. Tri dana kasnije Miloš Medin, koji je sa policijom tragao za nestalim bratom, u mjestu Jabukov do, pronašao je prvi trag - strane tablice za koje je znao da pripadaju Nemanji. Na savijenoj tablici bio je vidljiv trag krvi a vještačenjem je utvrđeno da je to krv nestalog mladića. Dan kasnije, nedaleko od mjesta na kom je pronađena krvava tablica, policija je pronašla reno “megan” kojim se Medin dovezao do Virpazara. Automobil je bio zapaljen u jarku. Istražitelji su iza sjedišta vozača, na podu automobila, pronašli automatsku pušku.

Kako bi pronašli bilo koji trag do osoba koje su dovezle “megan” do Jabukovog dola i zapalile ga, istražitelji su izuzeli sve na čemu bi mogao ostati otisak odnosno DNK profil. Provjeravano je i da li su tragovi ostali na zemlji pored spaljenog automobila, šutu, retrovizoru, u “meganu”... Rezultati vještačenja ipak nijesu bili od pomoći istražiteljima. Iz Tužilaštva nam je samo saopšteno da je istraga povodom nestanka Medina u toku a svoju istagu sprovodi i porodica.

"Da dođe do nekih objašnjenja šta je logično moglo da se desi, šta je ustvari moglo biti u ptanju. Koji razlog nestanka, međutim ni oni nemaju konkretne odgovore niti nešto čvrsto za šta mogu da se uhvate a što bi mnoglo da doprinese rješavanju slučaja na objektivnom planu, dakle utvrđivanja d ali je neko prvenstveno od okrivljenih lica koja se terete zvanično i formalno za njegov nestanak da li oni imaju bilo akve veze sa tim i u suštini ono što je najbitnije gdje se Nemanja nalazi, u kakvom god stanju", navodi Razić.

Osim što čeka nalaz vještaka za telekomunikacije, Tužilaštvo treba da obavi i saslušanje još nekih svjedoka. Među njima, pouzdano saznajemo, nalazi se i albanski državljanin Adrijan Kastrati. Upravo on spominjao se kao organizator otmice, i osoba koja bi mnogla dati odgovore šta se dogodilo sa Nemanjom.

Kastrati je nedostupan nadležnim organima a kako i dalje ima samo status svjedoka, malo je vjerovatno da će se ikada pojaviti pred crnogorskim istražiteljima. Možda ipak dođe do preokreta pa odgovore na mnoga pitanja uspije dati policija koja će narednih dana opet pretražiti teren ali i analiza snimka izuzetog sa kamere na putu Podgorica – Golubovci, koja tek treba da bude obavljena.

Bonus video: