UHAPŠEN, ALI ZBOG DRUGOG KRIVIČNOG DJELA

Bakić je najvjerovatnije ranio Curića u Novom Pazaru, a i pored potjernice je nesmetano živio u Baru

"Prepoznao sam ga odmah, što je ušao na vrata znao sam da je to on, mada je prošlo pet godina odmah sam ga prepoznao", kazao je Curić
611 pregleda 2 komentar(a)
Ferhat Curić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ferhat Curić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 31.01.2017. 19:28h

Crnogorska policija ne propušta priliku da se pohvali rezultatima, saradnjom sa kolegama iz regiona, hapšenjem bjegunaca ali sve riječi hvale su upitne poslije slučaja Fehrata Curića iz Novog Pazara.

On je ranjen 2012. godine u svom gradu, a osoba koja ga je najvjerovatnije učinila doživotnim invalidom, do početka prošle godine nesmetano je, i pored raspisane potjernice, živjela u Baru.

Radi se o Elviru Bakiću koji je u međuvremenu uhapšen, ali ne zbog ranjavanja Curića, već drugog krivičnog djela. Zbog prvog i dalje nije kažnjen.

Čovjek u invalidskim kolicima ispred zgrade Višeg suda čeka da mu supruga i sudsko obezbjeđenje pomognu da uđe u jednu od sudnica. Ta se slika mogla juče vidjeti u Podgorici. Riječ je o Fehratu Curiću iz Novog Pazara, koji 230 kilometara nije prešao kako bi mu se sudilo ili da bi svjedočio. Dovezla ga je supruga kako bi prisustvovao suđenju Elviru Bakiću, i lično se uvjerio da li je to ista osoba koja ga je napravila invalidom, a koju istražitelji ni nakon nekoliko godina od njegovog ranjavanja, raspisivanja potjernice i navodne razmjene podataka nijesu uhapsili niti priveli pravdi.

"Došao sam ovdje da vidim u sudu je li to to lice, jer sam saznao da je on pošto je pucao ovdje u druge ljude prošle godine, ja sam to saznao moja žena je saznala preko interneta i došli smo da vidimo je li to to lice", rekao je Curić.

I onda se Curić uvjerio. To je bio isti onaj Elvir Bakić, koji je 28. maja 2012. godine u 12 sati i pet minuta u Novom Pazaru ispred kafića "Ramona" iz klasične sačekuše ispalio u njega kišu metaka

"Prepoznao sam ga odmah, što je ušao na vrata znao sam da je to on, mada je prošlo pet godina odmah sam ga prepoznao", kazao je Curić.

Curić jeste, ali crnogorski istražitelji nijesu. Bakić, rođen u Beogradu, sa prebavilaštem u Novom Pazaru, nakon ranjavanja Curića pobjegao je u Crnu Goru, gdje se skrasio i zaposlio u jednoj osiguravajućoj kući. Curićeva supruga tvrdi da su je novopazarski istražitelji uvjeravali da za Bakićem intezivno tragaju i sa kolegama iz Crne Gore razmjenjuju podatke.

"Oni kažu da ga traže ali niko ga ne traži, živi u svoju kuću u Dobre vode", rekao je Curić.

"Načelnik policije u Novom Pazaru me konstantno pitao kada sam ih pitala da li sarađuju sa Barom, da provjeravaju i da nije na toj adresi, a čovjek četiri godine živi na svojoj adresi. Mene interesuje, molila bih javnost i pravne organe ko je njemu izdao crnogorske papire, ko je njemu ličnu kartu izdao da čovjek živi u svojoj kući a ima interpolovu međunarodnu potjernicu", kazala je Lejla Curić, Ferhatova supruga.

I tako je Bakić živio godinama, sve do 20. februara prošle godine, kada se ponovo latio pištolja koji je nedozvoljeno nosio i u barskom naselju Dubrava nakon svađe, pokušao da ubije Fikreta Strikovića, ispalivši u njegovom pravcu više metaka od kojih ga je jedan pogodio u stomak i teško ga povrijedio. Dva hica tada su teško povrijedila i Adisa Adžibulića. Zbog ovog djela mu se i sudi pred podgoričkim Višim sudom.

"Da su pravosnažni organi djelovali ranije on bi davno bio po potjernici uhapšen ne bi došlo do više nezgoda, jer to lice je mnogo opasno po okolinu i on se normalno šetao kao da ništa nije", kazala je Lejla.

Sada se Curićima, koji su se o slučaju ranjavanja Strikovića informisali putem crnogorskih medija, a o suđenju saznali zahvaljujući portalu sudova, ponovo povratila nada da će osobu zbog koje Fehrat nikada neće moći trčati sa svojim sinom, ipak stići zaslužena kazna.