Policajac iz Budve osumnjičen da odaje podatke kriminalcima

Iako se po Budvi već neko vrijeme spekuliše da i u ovom gradu ima policajaca koji više služi kiminalcima nego državi, iz Specijalnog tužilašva nam je saopšteno da ne odgovaraju na pitanja da li je protiv nekog lica pokrenut postupak
189 pregleda 52 komentar(a)
CB Budva, Foto: Vuk Lajović
CB Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.01.2017. 18:01h

Pripadnik budvanske policije M. G.odaje podatke kriminalnom klanu u tom gradu.

To su sumnje istražitelja zbog kojih je prije nekoliko dana, kako je potvrđeno TV "Vijesti", iz više izvora, posjetio prostorije specijalnog policijskog tima.

Specijalni policajci već izvjesno vrijeme prate i prikupljaju podatke o ovom policijskom službeniku koji trenutno radi u Petrovcu, pa su tako i došli do osnovane sumnje da saznanja i informacije odaje kriminalnom klanu koji važi ne samo za jedan od najjačih na teritoriji Budve, već i šire.

Ipak nakon saslušanja, ovaj policajac nije zadržan.

Izvori TV "Vijesti" međutim procjenjuju da bi se uskoro mogao naći pred tužiocem koga zanima priroda njegovih kontakata sa bezbjednosno interesantnim licima u Budvi.

Iako se po Budvi već neko vrijeme spekuliše da i u ovom gradu ima policajaca koji više služi kiminalcima nego državi, iz Specijalnog tužilašva je TV Vijesti saopšteno da ne odgovaraju na pitanja da li je protiv nekog lica pokrenut postupak.

Budvanski slučaj nije izolovan.

Krajem prošle godine pomoćnik komandira kotorske policije, Zlatko Samardžić, priznao je da je članovima tzv. kavačkog klana odavao povjerljive službene informacije.

Policajac je, nakon hapšenja, specijalnim tužiocima do tančina ispričao kada je i kako postao član ove kriminalne grupe, i koje je sve prljave poslove za nju obavljao.

Navodno, on je Kavčanima javljao kada policija kreće u pretres njihovih stanova i upozoravao ih da se čuvaju ili bježe ukoliko je postojala mogućnost da budu privedeni. Zbog toga su kriminalci uvijek bili korak ispred organa gonjenja.

Bonus video: