U PETAK U BOJAMA JUTRA

Hoće li prosvjetne radnike izdati strpljenje?

Poslušajte ispovijest 30-godišnje žene iz Podgorice, koja opisuje pakao seksualnog zlostavljanja u braku, ali i reakciju okruženja i nadležnih institucija,. Ispovijest "Anka je odlučila" nastala je u okviru kampanje "Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja"
107 pregleda 5 komentar(a)
nastavnik, profesor, Foto: Shutterstock.com
nastavnik, profesor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.12.2018. 13:38h

Prosvjetari zahtijevaju  da se budžetom za 2019. godinu, predvide sredstva za ono što je već dogovoreno na radnoj grupi u vezi sa povećanjem koeficijenata za najniži i najviši stepen, kao i sredstva za povećanje zarada svim zaposlenima u obrazovnom sistemu i predlažu da se od predviđenih 40 miliona za obrazovanje, dio sredstava izdvoji za poboljšanje njihovog materijalnog položaja.

Prosvjetni radnici se iz godine u godinu pozivaju na strpljenje, iako im već dugi niz godina zarade nisu uvećavane.

Zašto su zarade zaposlenima u obrazovanju i dalje ispod  prosjeka, te šta će biti potezi Sindikata prosvjete?

U Bojama jutra u petak, 7. decembra i ove priče:

  • Poslušajte ispovijest 30-godišnje žene iz Podgorice, koja opisuje pakao seksualnog zlostavljanja u braku, ali i reakciju okruženja i nadležnih institucija,. Ispovijest "Anka je odlučila" nastala je u okviru kampanje "Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja"
  • Da umjetnost ima veliku moć u borbi protiv nasilja nad ženama, našoj ekipi pokazaće mladi glumci, koji se pripremaju za predstavu "Ljubav i nasilje".
  • Kako su učenici svojoj školi, Oktoih, poželjeli srećan rođendan.
  • "Oni su možda najuspavanija nacija na svijetu", jedan je od komentara jutjubera o Crnoj Gori i Crnogorcima. Šta vi mislite?
  • Najavljujemo izložbu fotografija „Iz Nikšića s ljubavlju“ .