Selena je ujedinila Crnu Goru: Istrajmo svi u ovoj bici

Novac za pomoć Seleni možete uplatiti na žiro račun Lovćen banke, na ime Aida Ramusović. Broj žiro računa je 565-0100100035876-65
118 pregleda 21 komentar(a)
Selena Mandić, Foto: Helpselena.me
Selena Mandić, Foto: Helpselena.me
Ažurirano: 26.01.2017. 18:18h

Vijest o trogodišnjoj Seleni Mandić, koja je počela bitku sa teškim oblikom malignog kancera, od sinoć je ponovo ujedinila Crnu Goru i sve ljude svjesne da razlike, podjele i predrasude padaju suočene sa nadom da djevojčica dobije novu šansu za život.

Tu šansu imate svi vi, čija jedna poruka ili mali novčani doprinos može pomoći.

Humanost i želju da pomognu za nepuna 24 sata, od kada je informacija o Seleni objavljena, pokazali su mnogi ljudi i organizacije.

Roditelji male Selene, naše kolege Brano Mandić i Aida Ramusović, beskrajno su im zahvalni i mole da u ovoj bici istrajemo svi.

Dan uoči novogodišnjeg slavlja, Seleni je utvrđen je neuroblastom, rak koji se razvio u stomaku i metastazirao na koštanoj srži. Borbu protiv ove teške bolesti, Selena od prije nekoliko dana vodi u Sjedinjenim Američkim Državama u Dječjoj bolnici u Sinsinatiju koja ima specijalni odsjek za proučavanje neuroblastoma.

Hrabra djevojčica u Ohaju dane provodi sa majkom Aidom, a njen otac i sestra bliznakinja Nika u Crnoj Gori, pokušavaju da što prije obezbjede sredstva za Selenino liječenje.

Jer put do izlječenja je dug.

"Procjena ljekara je za sada da će to biti godinu i po vrlo intezivnog liječenja koje je u vidu teške hemoterapije i teškog operativnog zahvata i mi smo to sve saznali uoči novogodišnje noći na rutinskom zdravstvenom pregledu, to je tako podmukla bolest koja nije davala simptome makar nevidljiva nama. U pretraživanju interneta uvidjeli smo da je to klasičan primjer da se ta bolest kasno otkrije u tako kasnom periodu kada su krenule metastaze", kazao je Brano Mandić, Selenin otac.

Za pokrivanje dijela troškova za Selenino liječenje potrebno je 200 hiljada eura. Slanjem humanitarnog SMS-a na broj 14543 sa sadrzajem 3 i uplatom novca na žiro račun u Lovćen banci svaki pojedinac i organizacija mogu pomoći da se Selena ponovo bezbrižno igra sa svojom sestrom. Sve informacije o njenom oporavku dostupne su i na Internet stranici helpselena.me.

"Ja bih da se zahvalim ovoj lavini podrške što novčane što prijateljske koja za ova 24 sata nepuna koliko smo objavili ovu vijest, ona ne da ne prestaje već biva sve jača i jača. Ja vam ne mogu opisati koliko to nama u ovom trenutku pomaže. Vidim kako se društvo nekako ujedinjuje", rekao je Mandić.

Za Selenino izlječenje, ujedinjeno djeluje i većina crnogorskih medija koji će zajedno organizovati humanitarne događaje za prikupljanje novca za liječenje ove trogodišnjakinje. Prva takva akcija, na predlog kolega iz RTCG dogodiće se sjutra u podne kada će novinari izaći ispred svojih redakcija i slanjem humanitarnog SMS-a na broj14543 pokušati da pomognu da iz teške borbe Selena izađe kao pobjednica. Ukoliko bi SMS poruku poslao svaki peti korisnik mobilnog telefona u Crnoj Gori, bilo bi skupljeno 200 hiljada eura, koliko je trenutno potrebno za Selenino liječenje.

Pomoć za malu Selenu konstantno stiže, a korisnici Fejsbuka koji neprestano dijele apel za pomoć ovoj trogodišnjakinji naročito komentarišu gest trenera košarkaškog kluba "Mornar" Đorđija Pavićevića .

Naime, nakon što je košarkaški klub "Moranar" odlučio da za Selenino liječenje donira novac od prodatih ulaznica za utakmicu Lige šampiona između Mornara i Strazbura, Pavićević je saopštio da će kupiti preostali dio karata koje ukupno koštaju 5.000 eura.

Novac za pomoć Seleni možete uplatiti na žiro račun Lovćen banke, na ime Aida Ramusović. Broj žiro računa je 565-0100100035876-65.

Bonus video: