Lekić o izjavi Vujanovića: Manifestacija odanosti predsjedniku

Sa druge strane, za zamjenicu urednika nedjeljnika Monitor Milenu Perović Korać, Vujanovićeva izjava je dokaz da je Đukanovićeva kandidatura na predsjedničkim izborima 2018. rješena stvar
52 pregleda 47 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2017. 18:24h

Izjava predsjednika države Filipa Vujanovića da lider DPS-a Milo Đukanović, sa posebnom pažnjom treba da razmisli o svojoj kandidaturi na narednim predsjedničkim izborima te da u tom smislu ima njegovu punu naklonost u Demosu tumače sa rezervom. Lider te partije Miodrag Lekić, koji je Vujanovića na prošlim predsjedničkim izborima, po mišljenju opozicije pobijedio, vjeruje da bi sve moglo biti samo ispitivanje terena.

“Imam utisak da se radi o manifestaciji odanosti svom predsjedniku, nego da su oni nešto odlučili ako su odlučivali. Ne znam da li je Vujanović u najnovijoj fazi u svojoj očiglednoj irelevantnosti na političkoj sceni sad postao neki probni balon za javljanje nečega iz DPS-a. Ne mogu da dokučim. U svakom slučaju izjava je beznačajna, sačekaćemo njihovog glavnog šefa da to saopšti", kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

Sa druge strane, za zamjenicu urednika nedjeljnika Monitor Milenu Perović Korać, Vujanovićeva izjava je dokaz da je Đukanovićeva kandidatura na predsjedničkim izborima 2018. rješena stvar.

“Svakom iole upućenom u hroniku crnogorske moći i političke stvarnosti govori da se nije radilo o slučajnoj promišljanju gospodina Vujanovica u toplini doma svoga već da se zapravo navjerovatnije radi o već dogovorenom potezu unutar te same piramide moći“, kazala je Perović Korać.

Zato bi, ocjenjuje Perović Korać Vujanovićeva izjava trebalo da bude alarm za opoziciju.

“Zabrinjavajuće da vladajuća partija planira već i predsjedničke izbore i razmišlja kako da održi vlast koja ovu zemlju vodi u propast, a da za to vrijeme opozicija ne uspjeva ni te pionirske korake zajedničke platforme, zajedničkog plana da realizuje. Korak naprijed i dva nazad“, dodala je Perović Korać.

Perović Korać naglašava da opozicija mora da ima zajedničko rješenje za nastup na predsjedničkim izborim. Sa njom je saglasan i lider DEMOS-a , koji ipak kaže da je rano odlučivati o tome da li na predsjedničke izbore 2018. godine opozicija treba da izađe sa jednim kandidatom.

"Da ja mislim da može da se dogovori I mora da se dogovori, ima ogromnui odgovornost da se dogovori. Pojam dogovaranja ne treba tretirati apstraktno. Ako neko ne može da se dogovori , najbolje da napustim malo redove opozicije", kazao je Lekić

Komentarišući Vujanovićevo gostovanje u emisiji “ Živa istina” Lekić je podsjetio na nedoslijednost svog rivala na prethodnim predsjedničkim izborima.

"Bilo je vrlo upadljivo da Vujanović opet zastupajući apolegetski partijsku liniju svoje stranke se založio tvrdeći da je apsolutno normalno odluka o ulasku Crne Gore u NATO bude u parlamentu. To je dijametralno suprotno onome što je rekao 2013. na tv duelu, bio sam učesnik. Eksplicitno je rekao da se zalaže da ta odluka bude na referndumu", rekao je Lekić.

Lekić ne spori pravo na promjenu mišljenja, ali naglašava da u tom slučaju Vujanović ima obavezu da javnosti pojasni zbog čega sada smatra da Crnoj Gori više nije potreban referendum o članstvu u NATO.

Bonus video: