SNP traži podršku opozicije za formiranje manjinske vlasti u Kotoru

"Ubijeđen sam da ćemo se dogovoriti, moramo da nađemo rješenje, onemogućimo da bude novih izbora i razvlastimo DPS", naveo je Milić
90 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.01.2017. 19:23h

Glavni odbor (GO) Socijalističke narodne partije (SNP) podržao je stav vođstva partije da se u Kotoru traži podrška opozicije za formiranje manjinske vlasti SNP-a u tom gradu.

Lider SNP-a, Srđan Milić, kazao je Televiziji Vijesti, da je ta partija jedinstvena u tome da neće učestvovati u radu Skupštine dok se, kako je rekao, ne dobije pravno politički epilog takozvane afere državni udar.

On je naveo da je GO SNP-a na današnjoj sjednici afirmisao zaključak Opštinskog odbora (OO) SNP Kotor u vezi sa polaznim principima.

"A to su razvlašćivanje Demokratske partije socijaliste (DPS) u Kotoru, da nema ponavljanja lokalnih izbora u tom gradu, kao i da se mora formirati nova vlast i insistirati na profesionalizaciji i depolitizaciji u lokalnoj samoupravi", оbjasnio je Milić.

To, kako je kazao, ustvari predstavlja i osnov funkcionisanja nove vlasti u Kotoru.

Milić je saopštio da je GO afirmisao predlog kotorskog SNP-a o načinu formiranja nove vlasti u Kotoru.

Kako je rekao, taj predlog dostavljen je svim opozicionim partijama i udruženjima koji imaju odbornike u Skupštini Opštine (SO) Kotor.

"Ubijeđen sam da ćemo se dogovoriti, moramo da nađemo rješenje, onemogućimo da bude novih izbora i razvlastimo DPS", naveo je Milić.

Milić je poručio da ih je GO pozvao da u roku od sedam dana daju svoj pisani odgovor na ponuđena rješenja.

"GO je donio odluku o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za odbornike SO Nikšić za izbore 12. mart", saopštio je Milić.

Na sjednicu nije došao funkcioner SNP-a, Aleksandar Damjanović, jer, kako smatra, sud o situaciji u partiji treba da da članstvo stranke, a ne funkcioneri.

Milić je kazao da ne komentariše bilo čiji nedolazak.

"Znam da je ovako donešena odluka, a donijeta je jednoglasno na sjednici GO, obaveza za sve - i za one koji su bili, i za one koji nijesu bili na toj sjednici", naveo je Milić.

Bonus video: