DF: Stijepović dijelio materijalnu pomoć bogatima, na spisku Fabris, Keković...

"Taj čovjek (Stijepović) je zloupotrebljavao funkciju ministra i raspolagao sa novcem građana na štetetan i neodgovoran način, a očekujemo uskoro nova dokumenta koja će posvjedočiti da se slično ponaša i na mjestu gradonačelnika Podgorice"
255 pregleda 110 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Ulica Radosava Burića, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Ulica Radosava Burića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2017. 19:19h

Nova srpska demokratija optužila je gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića da je, kao ministar prosvjete, tokom 2014. godine, zloupotrijebio službeni položaj dijeleći državni novac na ime materijalne pomoći dobro situiranim pojedincima koji, kako tvrde, služe šefu režima.

Funkcioner Nove Radoš Zečević saopštio je na konferenciji za medije da je Stijepović dodjeljivao državni novac, u iznosu od 300 do 1.000 eura, zaposlenima u državnom aparatu, dokumentujući to konkretnim rješenjima. Iz Nove kažu da na ovaj način izostaje pomoć onima kojima je zbog teškog materijalnog stanja zaista potrebna i poručuju da će narednih dana objaviti još primjera zloupotreba.

"Taj čovjek (Stijepović) je zloupotrebljavao funkciju ministra i raspolagao sa novcem građana na štetetan i neodgovoran način, a očekujemo uskoro nova dokumenta koja će posvjedočiti da se slično ponaša i na mjestu gradonačelnika Podgorice. Slavoljiub Stijepović je klasičan primjer viskog funkcionera režima Mila Đukanovića koji je ogrezao u korupciji, nemoralu i zloupotrebi državnih resursa", kazao je Zečević.

Prema njegovim riječima iz materijala koji je DF dobio od ljudi zaposlenih u državnom aparatu lako se može uočiti dubina posrtanja društva i spremnost na svaku vrstu izmišljotine i pomaganja takozvanih uglednih građana kako bi se iz državne kase "ukrao novac".

"Široke ruke od narodnih para Stijepović pod formulacijom teška materijlna situacija nagrađuje veoma bogate i dobrosituirane pojedince koji su bogat bakšis u Ministarstvu prosvjete zaradili služeći potrebama šefa režima. Danas ću objaviti samo neke od teško materijalno ugroženih kojima je Stijepović uručio vrijedne donacije – Vladimir Kekovic, bivši šef UDBE, korisnik jedne od najviših penzija veoma bogati građanin Crne Gore i dokazani progonitelj opozicije 500 eura, Nikaola Fabris viceguverner CBCG, korisnik jedne od najvećih plata u zemlji, profesor na beogradskom Univerzitetu, a na javnoj sceni poznati zaštitnik Prve banke 500 eura".

Iako u rješenju stoji da se radi o pomoći zbog teške materijalne situacije, Fabris tvrdi da mu je novac uplaćen zbog pomaganja u izdavanju knjige "Umijeće upravljanja novcem".

"Goran Sekulović dugogodišnji urednik Pobjede, pisac knjige "Premijer pobjedničkog duha" 300 eura, Bogić Rakočević, bivši urednik RTCG, direktor JU Nacionalna biblioteka Crne Gore 500 eura, Marijana Papić dugogodišnja direktorica OŠ Pavle Rovinski 1.000 eura, Vjera Vuković zna Stijepović zašto 500 eura", naveo je Zečević.

DF će, kako je saopštio, narednih dana nastaviti sa prezentacijom sličnih rješenja i dokumenata koja uvjerljivo govore o tome "na kakvim koruptivnim elementima počiva vlast Mila Đukanovića".