ADVOKAT PREDLOŽIO DA SE SASLUŠA PREDSTAVNIK PROVLADEKSA

Suđenje Lakiću i Vujoviću, Piperović: Odbrana ne zna ko je oštećeni

Specijalna tužiteljka Mira Samardžić kazala je da se protivi predlogu odbrane, ocijenivši da je nepotreban jer je predstavnik kompanije već saslušan na glavnom pretresu
141 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2017. 20:17h

Advokat Zoran Piperović predložio je juče u Višem sudu da se sasluša predstavnik kompanije Provladeks i da kaže da li se pridružuje krivičnom gonjenju protiv izvršnog direktora i suvlasnike te firme Ivana B. Lakića i Vladana N. Vujovića.

U nastavku suđenja za zloupotrebu službenog položaja, branilac okrivljenih podsjetio je da u optužnici piše da je Provladeksu pričinjena imovinska šteta od 140.000 eura.

“S obzirom da je, prema navodima optužnice, Provladeksu pričinjena imovinska šteta od 140.000 eura, predlažem da se sasluša predstavnik Provladeksa koji će se na suđenju izjasniti da li se pridružuje krivičnom gonjenju. Ovo je prva optužnica u mojoj karijeri u kojoj nije označen oštećeni. Na prethodnom glavnom pretresu vještak finansijske struke se izjasnio da ovo privredno društvo nije oštećeno. Potpuno je logično da se sasluša predstavnik. Odbrana ne zna ko je oštećeni, već predlažem sudu da ga pozove”, istakao je branilac.

Specijalna tužiteljka Mira Samardžić kazala je da se protivi predlogu odbrane, ocijenivši da je nepotreban jer je predstavnik kompanije već saslušan na glavnom pretresu.

“Prema Zakoniku o krivičnom postuku, oštećeni je Denis Mandić. Oštećeni je saslušan. On je vlasnik polovine Provladeksa. Vujoviću je stavljeno na teret da je pomogao Lakiću da izvrši krivično djelo i on se ne bi mogao saslušati kao oštećeni. To što se vještak izjasnio da Mandić nije oštećen u ekonomskom smislu, jer on može biti oštećen nakon što se preduzeće likvidira”, navela je tužilac.

Punomoćnik Mandića, advokat Goran Rodić podsjetio je da je vještak prvobitno kazao da ovaj nije oštećen, ali da je naknadno promijenio mišljenje.

“U sadašnjoj optužnici ne piše da je oštećena polovina imovine Denisa Mandića. Evidentno je da je tužilac potpuno izmijenio činjenični opis optužnice, u kojoj piše da je oštećen Provladeks”, rekao je Piperović.

Sutkinja Suzana Mugoša nastavak suđenja zakazala je za 25. januar u Višem sudu u Podgorici.

Preporučujemo za Vas