GLAVNI GRAD NE BI VIŠE KOŠTALO OD 20 HILJADA EURA

Neophodan prevoz "od vrata do vrata" za osobe sa invalidetom

Slobodanka studira socijalni rad na Fakultetu politickih nauka , bavi se sportom i toliko je aktivna da joj stalno treba prevoz. Posebno je teško kada ide taxijem
50 pregleda 3 komentar(a)
Slobodanka Gurešić, Foto: TV Vijesti screenshot
Slobodanka Gurešić, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 13.01.2017. 19:37h

Dvadesetčetvorogodišnja Slobodanka Gurešić, devet godina je u kolicima.

Često se vozi kombijem Udruženja mladih sa hendikepom i to besplatno.

"Veoma je teško što nemamo pristupačan prevoz u Crnoj Gori. Ovaj kombi Udruženja mladih sa hendikepom mnogima od nas pomaže svakodnevno, neki čak i zavisimo od toga zato što ne možemo i nemamo drugi prevoz", kazala je Gurešić.

Slobodanka studira socijalni rad na Fakultetu politickih nauka , bavi se sportom i toliko je aktivna da joj stalno treba prevoz. Posebno je teško kada ide taxijem.

"Nije mi prilagođen ni taksi prevoz ni autobus. Meni je jako teško jer ja kada ulazim u taksi meni treba najmanje deset minuta dok se ja prilagodim vozilu, jer vozilo meni nije prilagođeno", rekla je Gurešić.

U Udruženju mladih sa hendikepom nezadovoljni su što se ništa neće promjeniti Nacrtom zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

"Niti bilo koji vid saobraćaja je pristupačan, niti lokalna samouprava ima razvijene servise “od vrata do vrata” kao što postoje u nekim drugim razvijenim gradovima i državama i imamo problem da niko neće svoju nadležnost da prepozna i postupi u skladu sa njom", kazala je  Marina Vujačić iz NVO Udruženje mladih sa hendikepom.

 A skoro deceniju čekaju da se osposobi prevoz “od vrata do vrata”

"Sistem od vrata do vrata znači da bilo koja osoba sa invaliditetom ili član njene porodice kada ona treba da putuje, pozove prevoz, naruči ga kao uslugu, u zakazano vrijeme. Dijelom bi svakako trebala da pokriva ili u potpunosti ukoliko je grad razvijen, budžetski ili država, ali mogli bi i sami korisnici da participiraju djelimično.Na godišnjem nivou Glavni grad ne bi koštalo preko 20 hiljada eura", rekla je Vujačić.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada ne navode konkretan plan za ubuduće, ali nabraju šta su sve do sada uradili.

"Na svim važnijim gradskim saobraćajnicama ukupno je izgrađeno 297 rampi. 19 niskopodnih autobusa je opremljeno rampama za pristup osoba sa invaliditetom. Racionalno bi bilo utvrditi linije i autobuska stajališta sa prioritetom za ovakve aktivnosti. U pripremljenim izmjenama i dopunama Odluke o auto taksi prevozu, predloženo je da je prevoznik dužan da obezbjedi najmanje 5 odsto vozila koja su opremljena platformom za olakšan ulazak i izlazak lica sa invaliditetom. Napominjemo da je dosta učinjeno i u oblasti parkiranja", kazali su iz Glavnog grada.

"Mislim da treba da se radi i da se što više ulaže u to da se taj prevoz obezbjedi, jer mi zavisimo i svakodnevno treba to da koristimo", rekla je Slobodanka Gurešić.

U Crnoj Gori 11,4 odsto populacije čine osobe sa invaliditetom, a značajan broj njih ima otežano kretanje.

Preporučujemo za Vas