Srpska policija provjeravala liječi li se Marović u klinici "Ostrog"

Advokat Marovića, Zdravko Begović tvrdi da njegov branjenik ne želi da izbjegne izdržavanje zatvorske kazne
225 pregleda 40 komentar(a)
Svetozar Marović Beograd, Foto: Privatna arhiva
Svetozar Marović Beograd, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.01.2017. 19:15h

Pripadnici srpske policije danas su provjeravali da li se bivši visoki funkcioner DPS-a, Svetozar Marović nalazi na liječenju na privatnoj beogradskoj klinici "Ostrog".

Policijska provjera je, potvrđeno je Televiziji "Vijesti", obavljena po nalogu koji je srpskim istražiteljima stigao iz Crne Gore, kako bi se utvrdilo da li prvooptuženi za budvanske afere fingira bolest da bi izbjegao ili prolongirao izdržavanje zatvorske kazne.

Nedavno objavljena fotografija, na kojoj se vidi da Svetozar Marović, prvooptuženi za višemilionske korupcionaške afere u Budvi, u jednom beogradskom lokalu pije kafu i čita novine, bio je razlog da, kako je potvrđeno Televiziji "Vijesti", kotorski osnovni sud zatraži od srpske policije da provjeri gdje se nalazi bivši visoki funkcioner DPS-a i da li fingira bolest kako bi izbjegao izdržavanje zatvorske kazne.

Po tom nalogu su srpski policajci rano jutros došli na beogradsku privatnu kliniku "Ostrog", u kojoj su zatekli Marovića objašnjava i njegov advokat Zdravko Begović.

"Ja sam jutros negdje oko 10 sati od gospodina Svetozara Marovića dobio sms poruku u kojoj me obavijestio da je u bolnici "Ostrog" u Beogradu bila srpska policija i da su policajci uz dužno izvinjenje i poštovanje njegove ličnosti izjavili da su došli po nalogu državnih organa dakle nisam siguran da li je tužilaštvo ili sud dao nalog da provjere da li se moj branjenik zaista nalazi na bolničkom liječenju i da li su zaista istinite tvrdnje koje se već objavljuju u javnosti da je on negdje u bolnici da bi on samo fingirao izbjegao služenje zatvorske kazne koja ga očekuje", istakao je Begović.

Begović tvrdi da Marović ne želi da izbjegne izdržavanje zatvorske kazne.

"Dakle činjenica što je negdje u nekom mediju objavljena fotografija gospodina Svetozara Marovića u nekom lokalu ili kafiću apsolutno ne negira sve ono i onu surovu činjenicu da je on teško bolestan. Tog dana kada se našao u tom beogradskom kafiću čekao je red u jednoj klinici na neuropsihijatriji kako bi izvršio pregled, a nikako da bi tu provodio vrijeme ili da bi eventualno pokrićem da se nalazi u bolnici izbjegavao izdržavanje zatvorske kazne zatvora", kazao je Begović.

Predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković nedavno je za Televiziju "Vijesti" kazao da je Svetozaru Maroviću odogođeno izdržavanje kazne za još tri mjeseca, te da je rješenjem naloženo da se 3. aprila javi na izdržavanje zatvora u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija pod prijetnjom prinudnog sprovođenja. Prije dva dana, na suđenju Veselinu Mujoviću pročitano je i mišljenje vještaka sudske medicine Dragane Čukić, koja je vještačila Marovicevu medicinsku dokumentaciju. Čukic je u nalazu zaključila da ni jedno od navedenih oboljenja ne zahtijeva višemjesečnu kontinuiranu hospitalizaciju, te da je on u mogućnosti da svjedoči u postupku koji se vodi protiv Mujovića. Zbog budvanskih korupcionaških afera Marović je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora i da vrati preko milion eura.

Bonus video: