Hladno i za Nikšićane: Snijeg i hladnoća ne ometaju građane

U Komunalnom su pripravni za nove padavine najavljene za sjutra, i građanima obećavaju prohodne puteve
3 komentar(a)
Nikšić snijeg, Foto: TV Vijesti screenshot
Nikšić snijeg, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 12.01.2017. 19:31h

Visoki temperaturni minusi ovog januara neobični su i za nikšićku opštinu, gdje zima zna da stegne. Najviše posla imali su komunalci,koji kažu da su zadovoljni kako su očistili grad.

Miodrag Muratović, direktor JKP Nikšić

"Sada čistimo prigradska naselja, mada smo paralelno sa gradom čistili ova bliža- Gornje Polje, Župa, Kličevo, Straševina. Sve lokalne puteve nijesmo očistili, ali jesmo značajan broj, posebno smo vodili računa da izađemo u susret poljoprivrednim proizvođačima koji imaju gazdinstva na tim lokalnim putevima", kazao je direktor JKP Nikšić Miodrag Muratović.

Osim niskih temperatura koje su spuštale i do -20, održavanje je ometao jak sjeverni vjetar praveći namete, pa su neki lokalni putevi čišćeni više puta. Muratović napominje da im pomažu i mašine Službe zaštite, kao i privatne firme Mehaizacija i programat, te da je na terenu i specijalna mehanizacija.

"Dvije mašine iz mašinskog prstena. To su mašine donacija EU, iz predpristupne pomoći, vlasništvo je Ministarstvo poljoprivrede, a dati su na upotrebu Nikšiću, Šavniku i Plužinama. One su namijenjene za opravku lokalnih puteva, a u zimskom periodu se koriste i za čišćenje lokalnih puteva", kazao je Muratović.

Snijeg i hladnoća ne ometaju građane u svakodnevnim aktivnostima.

Oprezan hod i topla odjeća obavezni su za boravak vani, a neki pronađu i druga rješenja.

U Komunalnom su pripravni za nove padavine najavljene za sjutra, i građanima obećavaju prohodne puteve.

"Očekujem da sa mehanizacijom neće biti problema, a ljudstvo u našem preduzeću je- ne mogu da kažem, ali gotovo savršeno", kazao je Muratović.

Bonus video: