SPORNO VOZILO KORISTI DEMOKRATSKI FRONT

Pokrenuta istraga: Jesu li advokati Milićeve u ambasadu išli službenim vozilom Skupštine

Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović pozvan je na saslušanje 3. decembra, a nije poznato na osnovu kojih dokaza je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokrenuo istragu
155 pregleda 15 komentar(a)
jugoslav krpović, miroje jovanović, Foto: Screenshot (Youtube)
jugoslav krpović, miroje jovanović, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 01.12.2018. 18:59h

Službeni automobil Skupštine - "reno fluens", koji koristi Demokratski front, ponovo je u centru pažnje na suđenju u slučaju "državni udar”. Tužilaštvo tvrdi da su se tim vozilom advokati optužene Branke Milić dovezli do srpske ambasade, nakon što je ona tamo pobjegla 23. novembra. Zato je i zvanično pokrenulo istragu da li je neko zloupotrijebio službeni položaj prilikom korišćenja ovog automobila.

"Postoji osnovana sumnja da je sve urađeno vrlo organizovano i branioci iz ovog predmeta su se dovezli tamo automobilom Skupštine Crne Gore onim renoom fluens PG CG 870, koji je učestvovao po dokazima koje imamo ovdje u onim vožnjama i prebacivanjem okrivljenih u drugom predmetu do Beograda i onim konsultacijama sa Slavkom Nikićem... Dakle, on je bio u potpori ovom bjekstvu ometanju pravde", kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na pretresu u Višem sudu 29. novembra.

Prvi da se javi na saslušanje specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević pozvan je vozač DF-a Mihailo Čađenović, koji je burno reagovao kad je Katnić najavio novu istragu.

"Opet tužilac bez ijednog dokaza spominje službeno vozilo kojim ja upravljam", kazao je Čađenović.

Televizija Vijesti pitala je advokate Branke Milić da objasne čime su se 23. novembra odvezli do Ambasade Srbije, gdje je prethodno njihova branjenica našla utočište od pritvaranja. Tvde da tog dana nijesu koristili sporni "reno".

"Pošto je sve ovdje pod video nadzorom, došli smo automobilom kolege Jugoslava Krpovića, koji je bio parkiran na javnom parkingu", ističe branilac Branke Milić, Miroje Jovanović.

Njegov kolega potvrđuje da je vozio do srpske ambasade.

"Istina je da sam ja zajedno sa kolegom Mirojem Jovanovićem dovezao se svojim sopstvenim vozilom, što su i zabilježile i kamere amabasade i ostalih medijskih kuća", dodaje advokat Jugoslav Krpović.

Najavu nove istrage Krpović doživljava kao pritisak na branioce.

"Da se advokati zastrašuju, da se prate i da im se ne dozvoljava normalan rad. Mi ćemo obavljati svoju funkciju pošteno i ne plašimo se nikakvih progona glavnog specijalnog tužioca", stiče Krpović.

Na osnovu kojih dokaza je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu za sada nije poznato. Ako se, ipak, utvrdi da je tog petka službeni automobil DF-a viđen ispred srpske ambasade, istraga mora utvrditi i ko je tim vozilom upravljao, ali i u koje svrhe.

Preporučujemo za Vas