Četiri godine od ubistva Mrdaka, ne zna se je li osumnjičeni uopšte živ

Istražitelji više nisu sigurni ni gdje se nalazi jedini osumnjičeni za ovaj zločin - srpski državljanin Darko Geisler
972 pregleda 1 komentar(a)
andrija mrdak ubistvo, Foto: Screenshot (Youtube)
andrija mrdak ubistvo, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 02.12.2018. 18:17h

Ni skoro četiri godine od brutalne likvidacije Baranina Andrije Mrdaka ispred kapije zatvora u Spužu, jedini zvanično osumnjičeni učesnik u zločinu, srpski državljanin Darko Geisler, koji se ranije prezivao Nedeljković, nije priveden pravdi.

Iako su istražitelji ranije tvrdili da znaju gdje se nalazi, iz Tužilaštva je Televiziji Vijesti stigao drukčiji odgovor. Ne samo da nije poznato gdje se Geisler krije već istragom nije sa sigurnošću utvrđeno ni da li je i dalje živ. Istraga ubistva od 25. decembra 2014. nije dala odgovor ni na pitanje koliko je osoba učestvovalo u surovom zločinu.

"Prikupljena su obavještenja od većeg broja lica, donijete naredbe za sva neophodna vještačenja i zatražena je međunarodna pravna pomoć od nadležnih organa Republike Srbije, što je rezultiralo identifikacijom jednog od izvršilaca navedenog krivičnog djela, nakon čega je donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv D.G., i tokom istrage saslušano je više lica u svojstvu svjedoka i raspisana je međunarodna potjernica za D.G., a sve u cilju eventualne identifikacije i drugih izvršilaca krivičnog djela", stoji u odgovoru Višeg tužilaštva.

Raspisana je potjernica i tu se stalo. Zanimalo nas je zbog čega Tužilaštvo, ako ima čvrste dokaze, nije do sada podiglo optužnicu protiv Geislera i započelo mu suđenje u odsustvu ali su iz tužilaštva za TV Vijesti saopštili samo da će donijeti odluku nakon analize do sada prikupljenih podataka.

Mrdak je bio desna ruka, najbolji prijatelj i tjelohranitelj ubijenog vođe jednog od najjačih barskih klanova - Armina Muše Osmanagića koji je likvidiran 16. septembra 2014. godine iz snajpera ispred svog restorana "Savoja", u centru Bara.

Mrdak je tog dana na manje od pola metra bio pored Osmanagića, pokušao je da ga zaštiti, ali nije uspio. Iako su se barski klanovi prethodnih godina, makar kada je riječ o obračunima, naizgled smirili, nedavni događaji poput postavljanje bombe Jovanu Đuroviću jasno pokazuju da ratu kriminalnih grupa iz grada pod Rumijom nije kraj.

Bonus video: