Prodavci na pijaci u Bijelom Polje se žale: Promaja nam probija kosti

Zbog cjenovnika zakupa tezgi od 80 do 100 eura mjesečno, sve je manje prodavaca na bazaru
228 pregleda 5 komentar(a)
pijaca Bijelo Polje, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
pijaca Bijelo Polje, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 06.01.2017. 20:03h

Na bjelopoljskoj pijaci danas nije vladala praznična euforija. Ponude je bilo, ali je falilo kupaca. Prodavci kažu da ne pamte ovakav Badnji dan, a za to krive uslove u kojima rade jer bez zaštite od promaje i hladnoće, Bjelopoljci se radije odlučuju da trguju po prodavnicama u gradu.

"Mušterija nema, ne dolaze ljudi da li što nemaju novca ili ne znam zašto", kaže prodavačica Tima Bungur.

No novac nije glavni razlog što fali kupaca. Bez zaštite od promaje i hladnoće koja ovih dana kako kažu probija kosti, Bjelopoljci se radije odlučuju da trguju po prodavnicama u gradu. Zbog cjenovnika zakupa tezgi od 80 do 100 eura mjesečno, sve je manje i prodavaca na bazaru.

"Obećali su da nam smanje 15 odsto, od toga zasad nema ništa. Bojkotovali smo jedno pet-šest mjeseci nismo plaćali skoro smo to sve izmirili", rekao je prodavac Rifat Bojadžić.

Iako su otvaranjem bazara dobili krov nad glavom, objekat vrijedan preko dva miliona eura, za godinu koliko radi nije ispunio očekivanja trgovaca.

"Jedino što nam ne kisne. Sad nam je mnogo veća promaja i mnogo hladnije no prije kad su bile stare tezge jer su bile postavljene makar ovako tako da nije duvalo. Sad je nikako. Projekat je trebao da se uradi da se zaštiti to sve kao u Gintašu u Podgorici, a evo kako je. Ako je na ulici -10 ovdje je -15, ko ne vjeruje nek dođe i izmjeri", žali se Bojadžić.

Tih problema svjesni su i u Komunalnom preduzeću koje gazduje pijacom. Na nekoliko sastanaka sa predstavnicima zakupaca razmatrano je kako stvoriti još bolje uslove. Predlog da se dograde pleksiglas table za zaštitu od udara vjetra - najbliži je realizaciji. Ipak dok gledaju neočišćen prilaz bazaru i rijetke kupce koji silaze zaleđenim pločicama na izlazu, prodavci sve manje vjeruju u obećanja nadležnih.

Bonus video: