Pajović: Država da zaustavi invaziju srpske filijale na Cetinju

Predstavnici bratstva Martinović i Borilović tradicionalno su donijeli badnjak Crnogorske pravoslavne crkve na Dvorski trg na Cetinju
244 pregleda 57 komentar(a)
nalaganje badnjaka CPC Cetinje, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
nalaganje badnjaka CPC Cetinje, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 06.01.2017. 19:05h

Vjernici crnogorske pravoslavne crkve tradicionalno su badnjak nalagi ispred dvorca kralja Nikole na Cetinju, odakle su sve narode pozvali na mir i razumijevanje.

Mitropolit CPC Mihailo nije se obratio vjernicima, ali je u besjedi, koju je umjesto njega pročitao paroh kotorski Ivan Pajović, poručio da država mora zaustaviti kako je rekao "invaziju srpske filijale na Cetinju", koji već 20 godina remete Crnu Goru.

U 15 sati predstavnici bratstva Martinović i Borilović tradicionalno su donijeli badnjak Crnogorske pravoslavne crkve na Dvorski trg na Cetinju.

Dok je hrastovo drvo gorjelo i grijalo okupljene vjernike, sa bine su se čule poruke mira, ali i riječi nade da će svi pravoslavci u Crnoj Gori jednog dana badnjak nalagati zajedno.

"Pod otvorenim svetim oltarom i ove godine slavimo sveti dan rođenja Hrista i dan golgote crnogrske crkve. Ali dok ima Crnogoraca koji nemaju prečih svetinja od majke domovine Crne Gore, njene svete crkve, himne, zastave i jezika našeg lijepog", rekao je Niko Martinović.

Čitajući besjedu Mihaila Pajović je naveo da "danas raskidaju ljudi savez sa Bogom, a obnavljaju sa sotonom".

"Ljube Hrista Judinim poljupcima, a to su domaći odrodi i zakleti neprijatelji naše CPC i države koje ne mogu postojati jedan bez drugoga".

Poruke su upućene i na račun Mitropolije crnogrsko-primorske, koja, kako kažu, godinama zarobljava crnogorsku državu.

"Siguran sam da će država zaustaviti invaziju srpske filijale na Cetinju, sa dirigentom SPC iz Beograda koja izaziva nerede, zlo i nesreću u Crnoj Gori i koja je zajedno sa predvodnikom Ristom Radovićen, najvećim remetnikom i remetničkim faktorom 20 godina na ovim prostorima i šire".

No pred Božić, iz Crnogorske crkve pozvali su na mir i jedinstvo svih naroda i vjera.

Bonus video: