Samohrana majka i kćerka iz Nikšića traže sobu i kupatilo za pristojan život

Svi koji su raspoloženi da pomognu u hrani, namještaju i garderobi, mogu to učiniti preko Banke hrane
109 pregleda 21 komentar(a)
Tanja Miljanić, Foto: Screenshot (YouTube)
Tanja Miljanić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.01.2017. 18:40h

Umjesto u dobrom raspoloženju, samohrana majka Tanja Miljanić iz Nikšića i njena sedmogodišnja ćerka, praznike provode u nemaštini i strepnji. U staroj kući, koja im je ustupljena za stanovanje, nemaju vodu ni kupatilo, a svakodnevno strijepe od pacova i zmija, jer je kuća puna rupa i pukotina. Želja im je da imaju bar sobu i kupatilo.

"Većina stvari je od babe. Ta je baba mnogo dobra, dala nam je krov nad glavom, da može dijete da ide u školu što mi je mnogo važno, dok se ne snađemo. A ona nije kriva što je ovakva kuća, što ima miševa, što se bojimo da ćemo se otrovati svaki dan, da će nam se uvući zmije u krevet", priča samohrana majka Tanja Miljanić

Kad je Vesna stasala za đačku klupu, u kuću u blizini Krupca, doselile su se iz Banjana, gdje su živjele kod Tanjinih roditelja. Djevojčici je najbliža škola na Vitalcu, pa od 78 eura socijalnog primanja, plaćaju i troškove prevoza.

"15 eura, pola bi trebalo da dotira ministarstvo. Prošle godine nisu ništa vraćali, šta će s ovom ne znam. Radim za dnevnicu, uglavnom čistim kod neke babe u gradu subotom ili nedeljom", kaže Tanja.

Kako su instalacije u kući dotrajale, a pod je od lučevine, kad ide da zaradi dnevnicu, Tanja se ne usuđuje da ćerku ostavi kod kuće, pa idu zajedno. Od pokućstva, njihov je jedino televizor i veš mašina koju ne koriste, jer u kući nema kupatila ni vode. Na struji štede, koristeći samo sijalicu i televizor.

"Najviše volim da gledam Patrolne šape, to su kuce koje spašavaju svijet, imaju super moći", kaže Vesna.

Tanju najviše boli to što ćerki ne može da priušti ni obroke koje voli.

"Kad imamo nešto, prvo ona jede, pa meni šta ostane. Gledam da ona nije gladna".

Kaže da je prije dvije godine bezuspješno tražila prijem kod predsjednika opštine Veselina Grbovića, ali se nada da bi joj se u Novoj godini sreća mogla osmjehnuti.

"Makar jednu sobu i kupatilo, da možemo normalno da se okupamo i da bude nešto blizu gradu da bih bolje i zaradila, odavde dok odem i dođem to su već dva eura", kaže Tanja.

Djevojčica novogodišnji poklon očekuje samo od bake.

Svi koji su raspoloženi da pomognu u hrani, namještaju i garderobi, mogu to učiniti preko Banke hrane. Novčanu pomoć Miljanićima moguće je uplatiti na žiro račun kod Prve banke, na ime Tanja Miljanić.

ŽIRO RAČUN KOD PRVE BANKE

535-0100200134561-94

Na ime Tanja Miljanić

Bonus video: