Mandić o izborima u Nikšiću: Želimo jedinstvenu opozicionu listu

Što se tiče nikšićkih izbora, koji se očekuju u martu, i spekulacija da će DF izaći sa SNP-om, te da se pregovara sa biznismenom Miodragom Davidovićem kao potencijalnim nosiocem liste, Mandić odgovara pozivom svim opozicionim strankama da idu zajedno na te izbore
55 pregleda 45 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.01.2017. 19:09h

Iako je premijer Duško Marković poručio da od ponavljanja izbora nema ništa, iz opozicije ne odustaju od tog zahtjeva. Jedan od lidera Fronta Andrija Mandić kaže kako je bitno da opozicija bude jedinstvena po svim pitanjima, a tu uključuje i moguce organozovanje protesta.

"Dakle, ako se ne bude donijela odluka o ponavljanju izbora da kao opozicija zajednički organizujemo proteste kojima ćemo izvršiti dodatni pritisak na crnogorsku vlast da se raspišu izbori i da onda imamo dobre uslove da ispravimo sve one greške koje nam je vlast, sa lažnim drzavnim udarom, napravila 16. oktobra", rekao je Mandić.

Mandić kaže kako ne vidi razlog da se neko iz opozicije vrati u parlament, bez obzira na to o kojoj temi da se raspravlja jer, kako kaže, većina ima problem jer donosi zakone iza kojih ne stoji gotovo polovina građana.

"Svako od opozicionara koji bi se odlucio da promijeni postojeće stanje bojkota ja mislim da bi se suočio sa gnijevom opozicionih glasača koji sigurno, kao i političari, prepoznaju domete i efekte bojkota, uočavaju koliko je to moćno političko sredstvo, koliko je to snažan pritisak da vlast ponovi izbore", rekao je Mandić.

Što se tiče nikšićkih izbora, koji se očekuju u martu, i spekulacija da će DF izaći sa SNP-om, te da se pregovara sa biznismenom Miodragom Davidovićem kao potencijalnim nosiocem liste, Mandić odgovara pozivom svim opozicionim strankama da idu zajedno na te izbore.

"Njesmo imali nikakve posebne razgovore ni sa jednom strankom, pa ni sa SNP-om. Mi bismo željeli da se napravi ta jedinstvena lista i svakako bismo željeli da imamo kandidata za predsjednika opštine Nikšić, koji može da pobijedi. Da li je to gospodin Davidović ili će to biti neko drugi to treba da bude rezultat dogovora unutar opozicije. To ne treba da radi nijedna struktura posebno", kazao je Mandić.

Komentarišući saslušanje pred specijalnim policijskim timom, Mandić tvrdi da je to isključivo zbog prijave, koju su pet dana pred izbore predali specijalnom tužilastvu, a u kojoj su nabrojali šta je sve, navodno, planirao da uradi DPS kako izbori ne bi bili slobodni.

"Da nijesmo dali tu prijavu ne bi bilo nikakvih poziva", objašnjava Mandić.

Mandić ipak ne isključuje mogućnost da nadležni privedu nekog visokopozicioniranog funkcionera Fronta, zbog navodne umiješanosti u slučaj tzv. državnog udara

"DF će imati odgovor na svaku akciju režima. Sve se to raspalo kao mjehur od sapunice i sada je svima jasno da će vrijeme koje dolazi biti vrijeme utvrđivanja istine", zaključio je Mandić.

Bonus video: