Pavle Nikitović je prva beba rođena u Podgorici u 2017. godini

"U porodilištu je ove godine počelo radno. Već smo imali 10 porođaja I 11 žive djece, odnosno jedni su I blizanci. Sva su djeca dobro", kazao je Predrag Jovović, ginekolog
654 pregleda 10 komentar(a)
Pavle Nikitović, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Pavle Nikitović, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 01.01.2017. 18:29h

2017. godina za neke je počela na najljepši mogući način.

Deset majki sinoć je rodilo zdravu djecu u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, a prvi je na svijet došao dječak Pavle Nikitović.

Rođen pred zoru, Pavle je obradovao mamu Aleksandru i postao prva beba koja je rođena u 2017.

U Kliničkom centru je ukupno rođeno 11 beba – 8 djevojčica I tri dječaka.

Aleksandra je za Novu godinu dobila prvo dijete. Pavle je sinoć došao na svijet i obradovao majku, a on je ujedno i prva beba rođena u novoj godini.

"U 2017.godini prvi porođaj je bio u tri sata i dvadeset minuta. Nikitović Aleksandra je rodila muško dijete, tri kg i dvesta. Dala mu je ime Pavle", kazao je Predrag Jovović, ginekolog.

U prvim satima 2017. u porodilištu Kliničkog centra rođeno je 11 beba.

"U porodilištu je ove godine počelo radno. Već smo imali 10 porođaja I 11 žive djece, odnosno jedni su I blizanci. Sva su djeca dobro", dodao je Jovović.

Djevojčice danas vode. Rođeno je osam djevojčica i tri dječaka.

"Sve novorođene bebe su u dobroj adaptaciji, zdrave i kod majki na podoju", kazala je Saveta Stanišić, neonatolog

A svim bebama rođenim 1. januara lanac prodavnica IDEA će donirati pelene do prvog rođendana. Ovu akciju sprovode uz saglasnost Ministarstva zdravlja , uz logističku podršku svih porodilišta u Crnoj Gori, preko kojih će kontaktirati roditelje beba rođenih danas I dati im vaučere kojima će kupovati pelene sve do 1. januara 2018. godine.

Bonus video: