Pejović: Visok stepen realizacije obaveza iz akcionih planova za 23. i 24. poglavlje

"Matern je istakao da Njemačku raduju rezultati koje Crna Gora ostvaruje u približavanju članstvu, te da će i u narednom pariodu nastaviti da pruža svu potrebnu podršku kako bi se proces reformi nastavio da proizvodi željene rezultate", kaže se u saopštenju
51 pregleda 0 komentar(a)
Ginter Matern, Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Vlada Crne Gore
Ginter Matern, Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 29.12.2016. 12:32h

Crna Gora bilježi visok stepen realizacije obaveza iz akcionih planova za 23. i 24. poglavlje, ocijenio je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović u razgovoru sa ambasadorom Njemačke Hansom Ginterom Maternom.

Iz Ministarstva za evropske poslov saopšteno je da je Matern čestitao Crnoj Gori na nedavnom otvaranju dva nova poglavlja i prenio očekivanje da će se dobra dinamika u sprovođenju reformi nastaviti i u narednoj godini, što će biti praćeno i napredovanjem prema članstvu u Evropsku uniju (EU).

Navodi se da je Matern istakao da Crnu Goru u posljednjoj dionici evropskog puta očekuje još dosta posla i čestitao na formiranju Ministarstva evropskih poslova koje će do kraja iznijeti koordinaciju cijelog procesa.

"Matern je istakao da Njemačku raduju rezultati koje Crna Gora ostvaruje u približavanju članstvu, te da će i u narednom pariodu nastaviti da pruža svu potrebnu podršku kako bi se proces reformi nastavio da proizvodi željene rezultate", kaže se u saopštenju.

Pejović se, kako se navodi, zahvalio na kontinuiranoj podršci Njemačke, posebno u dijelu sprovođenja obaveza iz oblasti vladavine prava.

"Istakao je da Crna Gora bilježi visok stepen realizacije obaveza iz akcionih planova za 23. i 24. poglavlje i prenio očekivanje da ćemo uskoro dobiti završna mjerila u ovim oblastima", navode iz Ministarstva.

Pejović je informisao ambasadora o sprovođenju mjera koje vode otvaranju preostalih sedam poglavlja i o ispunjavanju uslova za privremeno zatvaranje nekih od već otvorenih 26 poglavlja.

Ističe se da je Pejović prenio da će nova Vlada, jednako posvećeno nastaviti sa sprovođenjem svih obaveza kako bi, u skladu s projekcijama iz ključnih strategijskih dokumenata, u narednom četvorogodišnjem periodu Crna Gora dostigla internu spremnost za pristupanje Uniji.

Bonus video: