Studenti posadili drveće: Da ostane trag i kad završe fakultet

Sadnice je donirala firma Zelenilo, a studenti su posadili nekoliko platana, masline, jasen ali i drvo japanske jabuke
274 pregleda 0 komentar(a)
studenti, sadnice, Arhitektonski fakulltet, Foto: Screenshot (YouTube)
studenti, sadnice, Arhitektonski fakulltet, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.12.2016. 18:33h

Studenti Arhitektonskog fakulteta posadili su drveće u dvoristu tog fakulteta, čime su željeli da skrenu pažnju na problem nedostatka zelenila u Podgorici, ali i da poruče ostalim studentima da je društvu potreban njihov aktivizam.

Ova akcija za studente ima simboliku, jer je svako posadio svoje drvo i na taj način, kako kažu, ostavio trag koji će tu stajati i kada završe fakultet.

"Ovo je prije svega studentska akcija. Studenti su ogranizovali nešto što je već drugo godina bilo u planu i da na ovaj način oplemene sredinu u kojoj se nalaze i u kojoj svakodnenvo borave", kazala je za TV Vijesti studentkinja Nikolina Sekulović.

"Svaki student je zasadio svoje drvo i naravno ima veliku simboliku, pogotovo zato što sad svaki student zna svoje mjesto i ostavio je svoj pečat čak i u dvorištu ovog fakulteta", navodi Kaća Vukićević.

Sadnice je donirala firma Zelenilo, a studenti su posadili nekoliko platana, masline, jasen ali i drvo japanske jabuke. Njihov predstavnik poziva i ostale studente ccrnogorskog univerzitata na aktivizam.

"Mi se trudimo da promijenimo mentalitet studenata koji čisto hoće da završe fakultet i da odu, već se trudimo da ostavimo neki trag na okolini fakulteta i da ostavimo bolju radnu atmosferu za buduće studente", kaže Đorđe Vučević, student povjerenik Ahitektonskog fakulteta.

Buduće arhitekte ovom akcijom žele da skrenu pažnju i na problem nedostatka zelenih površina u gradu.

"Mi smo zapravo željeli da podignemo svijest studentima o jednom velikom problemu, o gubljenju i sve manjem pojavljuvanju zelenih površina u gradu. Oni treba da budu glavni akteri u svim dešavanjima koja se događaju u društvu i da krenemo od nekih malih koraka", navodi Sekulić.

Bonus video: