Ulcinj: Mještani Totoša više od 10 godina trpe neprijatan miris fekalija, plaše se zaraze

"Sram ih bilo, sram bilo i direktora i prvog i drugog i trećeg p petog jer se svake godine mijenjaju. Sram bilo i predsjednika opštine što ovo radi. nemamo kome da se žalimo", kazao je Ibrahim Dedović, mještanin
395 pregleda 3 komentar(a)
Totoši, Ulcinj, kanalizacija, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Totoši, Ulcinj, kanalizacija, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 26.12.2016. 19:06h

Zbog napukle kanalizacione cijevi mještani ulcinjskog naselja Totoši više od 10 godina trpe neprijatan miris fekalija, koje im pri prvim većim kišama prodru i u kuće.

Tvrde da su nadležne službe odbijale da zamijene cijev, te da problem nikad nijesu ni pokušali trajno da riješe.

Najviše se plaše zaraze.

"Zvala sam opštinu kad je sve poplavilo. Došla su dvojica iz opštine slikali su, kad je najviše ovdje bilo fekalija. Ako treba da platim privatno, platićemo, ali nećemo njima da platimo ništa. Nećemo platiti vodu i kanalizaciju njima, platićemo privatniku", kazala je Olga Mladenović, mještanka.

"Sram ih bilo, sram bilo i direktora i prvog i drugog i trećeg p petog jer se svake godine mijenjaju. Sram bilo i predsjednika opštine što ovo radi. nemamo kome da se žalimo", kazao je Ibrahim Dedović, mještanin.

U Javnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" kažu da nije problem zamijeniti cijev kad bi se raščistio teren.

"Taj problem j nije od sad, ima već nekoliko godina, to je neko bacio veliki kamen tu, baš iznad naše linije. Sigurno je došlo do oštećenja naše linije. Idemo svaki drugi-treći dan idemo i radimo što možemo. Tu je oštećena linija i ima kontra pad. Džaba idemo, svaki drugi dan dolazi do začepljenja", rekao je Nijaz Holaj iz JP "Vodovod i kanalizacija" Ulcinj.

On je rekao da se najbolje obratiti opštini da ukloni taj kamen.

U opštini tvrde da po prvi put čuju za ovaj problem.

"Opština će vidjeti u skladu sa svojim mogućnostima da da odobrenje, a možda ako bude trebalo i nešto da donira vezano za cijevi. Mislim da je to veliki problem za građane i da se to mora pd hitno riješiti", rekao je Mustafa Gorana sekretar Sekretarijata za komunalne usluge.

Problem postoji više od decenije i uvjeravaju da će biti riješen. Nedostajalo je izgleda malo dobre volje i više odgovornosti.

Bonus video: