Počeo ljetnji džip reli: 40-ak posada krenulo u istraživanje sjevera - Vijesti.me
PREĆI ĆE OKO 300 KM

Počeo ljetnji džip reli: 40-ak posada krenulo u istraživanje sjevera

U naredna tri dana karavan sa terencima osim avanture i druzenja očekuje i takmičenje u orjentacionoj i poligonskoj vožnji, a organizator je ove godine otišao korak dalje, pa je po prvi put osigurao sve učesnike

džip reli
džip reli (Foto: screenshot (YouTube))

Uz zvuk sirene 40-ak posada odjavilo se u naredna tri dana od gradskog meteža i vreline. Servisirani i uglancani džipovi spremni su za makadam, a njihovi vozači za avanturu. Da bi učestvovali neki svake godine prevale veliki put.

"Ne znam šta nas očekuje, jer su svake godine drugi pejzaži. Na nekim mjestima kroz koja ćemo proći ove godine ranije nijesam bio. Odlično je, organizacija je sjajna i ljudi su dobri. Volim crnogorski narod", kaže za TV Vijesti Aron Ganc, učesnik Montenegro Trofija iz Izraela.

Nikšićanin Denis Crnovršanin odavno mjerka trasu Montenegro Trofija, a ove godine je uspio da se organizuje i okupi ekipu. Upustiće se u nepoznati reljef sjevera Crne Gore.

"Većina predjela mi je nepoznata, obično idemo putevima kuda čovjek ne ide u normalnim uslovima, tako da radi druženja, ekipe i svega. Imate li nekoga u posadi? Još dvojica, društvo koje se druži van ovoga", kaže Crnovršanin.

"To je put prema Rožajama i Hajli, on ide preko Krnova, Lole, Semolja, Krne, Jele, Sinjajevine, Gornjeg Lipova i naše današnje odredište za ručak je Mojkovac. Selo Balotiće i Hajla su planirani za sledeći dan", kaže Željko Labudović.

Montenegro Trofi je na korak od ponoljetstva, a za 17 rođendan u vrijednosti koje promovišu zajedništvo, avanturu i neistražene predjele kao potencijalne turističke atrakcije, džipadžije su ubijedile i Ministarstvo turizma. Opština Nikšić odavno ih prati na put.

Predviđeno je da se pređe 300 kilomeara orjentacione vožnje, dok će se treći dan na poligonu kod Rožaja polagati ispit spretnosti. Terence će sva tri dana pratiti policija, a uz njih će biti i ljekari i automehaničari.

Plus za organizaciju ove godine je i to što su svi učesnici  osigurani.


Najčitanije iz sekcije EU vijesti