Rakčević: DF svojim porukama šteti naporima da smijenimo DPS - Vijesti.me
"RAZGOVARAĆEMO O PRELAZNOJ VLADI, ALI..."

Rakčević: DF svojim porukama šteti naporima da smijenimo DPS

"Koji su rezultati protesta - pogledajte i ankete. Sa nestabilnošću, antievropskim i anti-NATO i nacionalističkim porukama ojačana je pozicija DPS-a. Oni se, što je apsurd, lažno predstavljaju kao jedini garant mira i evropskog puta Crne Gore"

Žarko Rakčević
Žarko Rakčević (Foto: Savo Prelević)

"Poruke koje se čuju sa protesta Demokratskog fronta (DF) su krajnje problematične, jer ne možete mijenjati jednu lošu i neodgovornu vlast porukama da su u Briselu i Vašingtonu sve ubice i lopovi, ne možete mijenjati ovu vlast sa antizapadnih pozicija i vrijednosti, upravo na taj način vi suštinski jačate DPS", kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević za TV Vijesti povodom napada iz DF-a. 

"Koji su rezultati protesta - pogledajte i ankete. Sa nestabilnošću, antievropskim i anti-NATO i nacionalističkim porukama ojačana je pozicija DPS-a. Oni se, što je apsurd, lažno predstavljaju kao jedini garant mira i evropskog puta Crne Gore. To je potpuno naopak pristup, rezultat je možda procenat više za DF, ali ono što je tragično je da je to učvršćivanje pozicije DPS-a. Ne pada nam napamet da slijedimo taj put", rekao je Rakčević. 

"Mislimo da Crna Gora ima mnogo problema i da bi bilo apsurdno da mi prihvatimo poziv kolega iz DF-a da napustimo parlament i da se uzdržimo od price o suštinskim problemima. URA ovih dana govori o budžetu, o kreditnom zaduženju Crne Gore, o pljačkaškim privatizacijama vlasti i njihovih klijenata, o KAP-u, Vektri, Institutu, Solani - o životnim problemima građana. Crnoj Cori treba mirna promjena, mislim da većina građana očekuje dijalog, kao i međunarodna zajednica. D ajemo šansu dijalogu, dosad ima rezultata i možda će ih biti još kada budemo razgovarali o medijima i zloupotrebi državnih resursa", kazao je predsjednik URA. 

On je najavio da će URA razgovarati o prelaznoj vladi:

"Ali da ne zamjenjujemo teze - osnovni cilj razgovora jeste kontrola zloupotrebe državnih resursa - ne misli valjda niko da će se neko usreciti četiri mjeseca da uđe u neki oblik tehnicke, prelazne, ekspertske vlade. To je manipulacija. Suština je da se stvore uslove da se promijeni ovaj sistem ucjena pritisaka, zloupotreba i neslobodnog izjašnjavanja građana. K ontrola obezbjeđivanje uslova za slobodne i fer izbore je suština. URA ne mora da bude zastupljena uopšte u toj nekoj tehnickoj vladi u 4 mjeseca, neka to bude bilo ko od kolega iz opozicije. Ali je sigurno da sa ovakvom isljučivošću i vrijeđanjem opozicije, diplomatskih predstavnika i predstavnika EU neće ništa uraditi. N ije najveci problem Crne Gore demokratska opozicija, treba na miran način smijeniti ovu neodgovornu, korumpiranu vlast". 


Najčitanije iz sekcije EU vijesti