Uhapšena službenica granične policije i njena kćerka - Vijesti.me
OSUMNJIČENE ZA ZLOUPOTREBU SLUŽBENOG POLOŽAJA I FALSIFIKOVANJE ISPRAVA

Uhapšena službenica granične policije i njena kćerka

Kako televizija "Vijesti" pouzdano saznaje direktor policije krenuo je u čišćenje redova, i narednih dana mogu se očekivati nova hapšenja službenika za koje je prikupljeno dovoljno dokaza da su na razne načine zloupotrijebili službeni položaj

Žena, hapšenje
Žena, hapšenje (Foto: Shutterstock)

Službenici kriminalističke policije rano jutros lišili su slobode Karnelu Šćekić i njenu majku Vesnu Todorović, službenicu granične policije na prelazu Sukobin.

Vesna Todorović tereti se za zloupotrebu službenog položaja, a Karnela Šćekić za falsifikovanje isprava.

Vesna Todorovic je takođe u dužem vremenskom periodu kćerci odavala informacije sa sistema MUP-a o kretanju stranih državljana pretežno turskih za koje policija osnovano sumnja da pripadaju kriminalnim strukturama, a Šćekić je dobijene podatke prenosila dalje i za to uzimala novac.

Karnela Šćekić je i u Budvi po prethodnim instrukcijama majke predala falsifikovani pasoš, za šta je na ruke uzela tri hiljade eura a kasnije na joj na račun uplaćeno još dvije hiljade. Kako televizija "Vijesti" pouzdano saznaje direktor policije krenuo je u čišćenje redova, i narednih dana mogu se očekivati nova hapšenja službenika za koje je prikupljeno dovoljno dokaza da su na razne načine zloupotrijebili službeni položaj.  

Akcija je izvedena na osnovu operativnog rada službenika barske policije, koji su realizovali akciju i podnijeli krivičnu prijavu protiv ove dvije osobe.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju, realizovali akciju „Bosfor“ i tom prilikom lišili slobode dva lica, od kojih je jedna službenica Sektora granične policije. Policijska službenica sumnjiči se da je počinila krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu, dok je drugo lice lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu. Naime, službenci Odsjeka su u sadejstvu sa službenicima CB Bar preduzeli niz mjera i radnji u okviru akcije „Bosfor“ i tom prilikom prikupili  materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da je službenica Stanice granične policije Ulcinj V.T. (51) počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu, dok je K.Š (32), ćerka V.T. osumnjičena da je počinila krivično djelo falsifovanje isprave u saizvršilaštvu. V.T. i K.Š. su lišene slobode.  One su, kako se sumnja, u junu 2017. godine po prethodnom dogovoru, nabavile lažnu javnu ispravu – pasoš radi prodaje, koju su predali turskom državljaninu za iznos od 5.000 eura. K.Š. je, kako se sumnja, 10.06.2017. godina turskom državljanina O.U. predala lažnu javnu ispravu i na ime te usluge primila novac u dva navrata, i to 10.06.2017. godine iznos od 3.000 eura, koji je, kako se sumnja, lično preuzela, i 06.07.2017. godine ostatak novca, u iznosu od 2.000 eura koji je K.Š. preuzela preko Western Uniona. Osumnjičena V.T. je, kako se sumnja, kao službeno lice Sektora granične policije, zloupotrebom službenog položaja sebi i K.Š, pribavila protivpravnu imovinsku korist na način što je u dužem vremenskom periodu koristila službenu aplikaciju kako bi na nezakonit način pratila kretanje turskih državljana među kojima je bilo i lice koje će preuzeti lažnu javnu ispravu – pasoš i za uzvrat predati novac K.Š", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je o događaju obaviješten državni tužilac u ODT u Ulcinju.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Ulcinju, koji je naložio da se V.T. i K.Š. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je V.T. počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu, a K.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu. Službenici Uprave policije MUP-a sprovode policijske mjere i radnje u svakoj situaciji gdje postoje indicije da je bilo koji policijski službenik počinio krivično djelo ili neki drugi delikt, što je i ovdje bio slučaj. Uprava policije MUP-a osuđuje ovakvo nezakonito ponašanje policijskog službenika, kao i bilo koji delikt eventualno počinjen od strane policijskih službenika, spremna da preduzme sve zakonom propisane aktivnosti kako bi pred lice pravde izvela neodgovorne pojedince koji kaljaju ugled najvećeg broja policijskih službenika koji svoje dužnosti obavljaju časno i profesionalno", kazali su iz Uprave policije.


Najčitanije iz sekcije EU vijesti