Murinjo "savjetnik" Englezima: Napadnite Hrvatsku, možete do titule

Bivši trener Čelsija, Mančester junajteda i Totenhema, smatra kako bi "gordi Albion" trebalo da teži dominaciji i da pokušaa da preuzme kontrolu nad Hrvatskom

2875 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Žoze Murinjo je poručio je engleskom selektoru Garetu Sautgejtu da "oslobodi svoje napadačke zvijezde" i napadne Hrvatsku, 13. juna na Vembliju.

"Ako želite biti ubjedljivi, morate imati kontrolu nad utakmicom. Kako možeš biti ubjedljiv ako nemaš loptu?," kazao je Murinjo u razgovoru za Talksport.

Bivši trener Čelsija, Mančester junajteda i Totenhema, smatra kako bi "gordi Albion" trebalo da teži dominaciji i da pokušaa da preuzme kontrolu nad Hrvatskom.

Murinjo smatra kako bi protiv "vatrenih" trebalo da igraju mladići Fil Foden, Mejson Maunt, kao i Džek Griliš, a ispred njih Hari Kejn.

"Kad imate dobar vezni red kakav ima Engleska s napadom koji ima, Engleska ima sve," kazao je Murinjo odgovorivši na pitanje može li Engleska da osvoji titulu.

"Može 100 posto, naravno da može i naravno da ima potencijal. Mislim da bi trebali da budede pozitivni, trebalo bi da vjerujete u sebe, trebalo bi da ulazite u svaki meč misleći da možete dobiti," poručio je novi trener Rome.

Portugalac izveo sastav: Henderson - Čilvel, Mings, Stons, Voker - Rajs, Filips - Griliš, Maunt, Foden - Kejn.

Bonus video: