Manćo je stvorio moćnu Italiju

Bilo je 3:0, uz autogol Demirala, te pogotke Imobilea i Insinjea

10443 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Spektakularno otvaranje Evropskog prvenstva na rimskom „Olimpiku”, prisustvo Franćeska Totija, Alesandra Neste, legendarnog tenora Andree Boćelija..., kao da je dalo krila fudbalerima Italije - autoritativno i prije svega sa mnogo klase i vjere u mogućnosti su pokazali Turskoj da su apsolutni favoriti grupe A.

„Azuri” su na startu Eura slavili 3:0, nije problem ni to što su sve golove postigli u drugom poluvremenu, jer su od prvog minuta imali potpunu kontrolu protiv pasivnih Turaka, rivala reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal.

Ekipa Senjola Guneša je pravu šansu imala tek u sudijskoj nadoknadi meča, kada je u sudaru veterana Kjelini izblokirao Jilmaza.

Roberto Manćini je definitivno stvorio konkurentnu Italiju koja može puno na ovom Euru, zašto ne i da ide do kraja, a put ka prvom trijumfu joj je otvorio štoper Juventusa Demiral.

On je početkom drugog dijela zatresao sopstvenu mrežu nakon pasa koji je u srce peterca poslao Berardi.

Tada je i postalo jasno da Turska nema oružje da se vrati u meč, a protivnik joj nije omogućio ni da pomisli na to.

Tako je već u 66. bilo 2:0 kada je Spinacola - koji je radio šta je želio po lijevoj strani napada - imao šansu, a Imobile iskoristio odbitak da postigne 14. pogodak za nacionalni tim.

Potom se upisao i Insinje, pa je publika na „Olimpiku” zaista imala šta da vidi u premijernom meču.

„Odmah je to bila Italija za kojom ćete poludjeti”, bio je naslov na onlajn izdanju „Gazeta delo sporta”.

Italijanima ionako ne treba puno da stvore euforiju oko nacionalnog tima, ali kako reprezentacija djeluje posljednjih godina čini se da sada i imaju razlog za to...

Italija nikada nije izgubila u Rimu na velikim takmičenjima, a ovo joj je osma utakmica zaredom u kojoj na „Olimpiku” nije primila gol.

Bonus video: