Španija se naigrala, ali je bilo uzalud: Švedska s Olsenom izvukla remi u Sevilji

Nije bilo golova na "La Kartuhi"

3496 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Posjed lopte, potpuno defanzivno orjentisan protivnik, dvije velike šanse u prvih pola sata..., ništa od toga nije pomoglo Španiji u duelu sa Švedskom u Sevilji.

Bilo je 0:0 u duelu u kojem je „crvena furija” u prvom poluvremenu izgledala kao tim sa druge planete, a u nastavku - kao ekipa koja je udarila u zid i nema jasan plan šta želi...

Tako na kraju jednako kao Španci za pobjedom mogu da žale i Šveđani, jer su u finišu prvog i početkom drugog dijela imaju prilike koje spadaju u kategoriju stoprocentnih - prvo je promašio Aleksandar Isak kada je gol spasao Markos Ljorente, a potom i Markus Berg sa četiri i po metra.

Favorit tako nije ispunio očekivanja na startu grupe E na Euru, pa je i publika na stadionu „La Kartuha” na kraju ostala razočarana.

Nije tako izgledalo poslije šansi koje su u uvodu utamice imali Dani Olmo i Alvaro Morata, a posljednji nalet domaćin je imao u sudijskoj nadoknadi kada je golman „tri krune” Robin Olsen zaustavio udarac glavom Đerarda Morena, kasnije je šansu imao i Pablo Sarabija, ali se rezultat nije promijenio.

Da li je ovakva Španija među favoritima za titulu? Luis Enrike je i prije početka takmičenja najavio da ima nekoliko mnogo jačih ekipa, a Španci sada kako znaju i umiju moraju da isprave ovaj kiks.

Popravni je u subotu - tada je, takođe u Sevilji, rival Poljska koja poslije poraza od Slovačke mora da juri trijumf ako želi da ostane u igri za plasman u osminu finala.

Bonus video: