Emotivan i presudan meč za Dance

Nakon traume zbog Kristijana Eriksena i poraza od Finske u 1. kolu, Danci danas (18 h) ne smiju da izgube ako žele u drugu fazu - problem je u tome što je rival Belgija, jedan od favorita za osvajanje EP

5722 pregleda 0 komentar(a)
Danski fudbaleri molili su se u subotu za Eriksena, sada žele da pobijede Belgijance, Foto: Stuart Franklin
Danski fudbaleri molili su se u subotu za Eriksena, sada žele da pobijede Belgijance, Foto: Stuart Franklin

Emotivan, ali i veoma bitan meč očekuje fudbalere Danske, koji danas (18 h) u okviru drugog kola grupe B na “Parken stadionu” u Kopenhagenu protiv Belgije traže prve bodove na Evropskom prvenstvu.

Kristijan Eriksen se uspješno oporavlja, u stabilnom je stanju i to treba da bude motiv njegovim saigračima u utakmici koja može da im odredi dalju sudbinu na šampionatu - eventualna pobjeda Dansku ostavlja u trci za nokaut fazu, dok bi u slučaju remija ili poraza, trijumf protiv Rusije u trećem bio goli imperativ.

Dancima je na posljednjem treningu uoči meča sa Belgijom podršku pružio i prestolonasljednik Frederik, koji je razgovarao sa selektorom Kasperom Hjulmandom i igračima.

Sa druge strane, Belgija poštuje Dansku, nakon svega što su prošli igrači skandinavske selekcije. Ali, “đavolima” je za plasman u narednu fazu potrebna pobjeda i sve će učiniti da do nje i dođu.

- Ne znam kako će Danska reagovati na terenu. Moraćemo dobro da se pripremimo za utakmicu i pokušamo da trijumfujemo. Čitav svijet će navijati za Dansku zbog poznate situacije, što je i normalno. Ali, mi ćemo pokušati da ih pobijedimo - kazao je štoper belgijske reprezentacije, Tobi Aldervireld.

Lukaku na treningu reprezentacije
Lukaku na treningu reprezentacijefoto: Reuters

Kada je riječ o prvoj postavi Belgije, očekuje se da na terenu od starta bude Džejson Denajer, umjesto Dedrika Bojate, koji je protiv Rusije zaustavio Artjoma Dzjubu. Eden Azar će biti na klupi, Kevin de Brujne se oporavio od povrede, ali su minimalne šanse da će igrati. Pod znakom pitanja je Jan Vertongen, koji se povrijedio protiv Rusije, pa je propustio posljednji trening.

Euro 2020
foto: Graphic News

- De Brujne se oporavio i može da igra. Ali, pitanje je koliko u ovom trenutku zaista može da doprinese. Srećan sam zbog njegovog napretka, ali želim da u narednim utakmicama svi igrači budu spremni - kazao je selektor Belgije, Roberto Martinez.

Vjerovatni sastavi - Danska (4-3-3): Šmajhel - Maele, Kjer, Kristensen, Vas - Jensen, Hojbjerg, Dilejni - Poulsen, Vind, Brajtvajt.

Belgija (3-4-3): Kurtoa - Aldervireld, Denajer, Vermalen - Munije, Tilemans, Dendonker, Torgan Azar - Mertens, Karasko, Lukaku.

Bonus video: