Hrabro srce lako izdržalo na „Vembliju”

Engleska i Škotska odigrali bez golova u Londonu

3476 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hrabro škotsko srce se nije dalo na „Vembliju”, pa je remi bez golova u velikom derbiju protiv Engleske najmanje što su Škoti zaslužili u drugom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu.

Ovaj rezultat u Londonu i daje šanse svakoj od četiri ekipe da se na kraju domognu nokaut faze - Češka i Engleska su u najboljoj poziciji pred međusobni meč u posljednjem kolu, imaju po četiri boda, Hrvatska i Škotska su sakupile po jedan.

Odluka pada u utorak...

Englezi su podbacili, tim Gareta Sautgejta je uradio malo toga pred golom Škotske, djelovalo je da ne bi zatresao mrežu da je meč trajao mnogo više od 90 minuta.

Probao je Sautgejt i sa Džekom Grilišom u drugom poluvremenu i tako poslušao glas fudbalske javnosti, preuzeo je rizik i da iz igre izvede Harija Kejna (nije šutnuo u okvir gola u prva dva susreta).

Ništa nije moglo, Škotska je izdržala povremene nalete, čak i prijetila da šokira domaćina...

Škoti nisu bili u podređenom položaju ni u prvom poluvremenu, u kojem su pred oba gola viđene po dvije šanse.

Prvu pravu je imao Če Adams već u 4. minutu kada je izblokiran, onda se revanširao Albion preko Džona Stounsa (pogodio je stativu) i Mejsona Maunta, a da Škotska nije došla u London da se tek tako preda bilo je očigledno i poslije prilike Stivena O'Donela.

Kada se očekivalo da Engleska krene u uraganske napade, to se nije dogodilo - da li je pritisak već učinio svoje ili jedan od favorita na Euru najbolje čuva za mečeve odluke?

Bonus video: