"Furija" bez municije i ritma, Levandovski ostavio Poljsku u igri

Španija ima dva boda iz dva meča, Poljaci jedan, uoči posljednjeg kola

7553 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Španija - Poljska, Foto: Reuters
Sa meča Španija - Poljska, Foto: Reuters

Remi bez golova sa Švedskom, pa 1:1 sa Poljskom – Španija nije uspjela da pobijedi ni drugog rivala koji ne pripada evropskoj top-klasi, ovakva „furija“ daleko je od ozbljnog kandidata za velike stvari na Evropskom prvenstvu.

Problem je, nakon 180 minuta, evidentan. Španija teško dolazi do gola, teško stvara šanse, još teže ih realizuje, a protiv Poljaka nije bio dovoljan ni penal kod 1:1...

stta
foto: Sofascore

Početak je bio obećavajući, sredinom prvog poluvremena, Alvaro Morata je munjevito reagovao nakon ubacivanja Đerara Morena, pomoćni sudija podigao ofsajd, ali je nakon intervencije VAR-a, Danijele Orsato promijenio odluku. Morata je tako odgovorio na zvižduke i kritike, a zagrljajem zahvalio Luisu Enrikeu na povjerenju i podršci.

Gol za 1:0 nije, međutim, bio dovoljan. Poljska nije pokazala mnogo, ali bila je mnogo konkretnija.

Nije imala sreće u 43. minutu, kada je udarac Šviderskog zaustavila stativa, a Unai Simon potom odbranio šut Levandovskog.

Nije bilo spasa za Špance nakon desetak minuta igre u nastavku. Ubacivanje Jozvijaka, moćan skok Roberta Levandovskog preko Laporta i udarac glavom u donji desni ugao – 1:1.

Tri minuta kasnije ponovo je VAR bio saveznik Španije. Muder je neoprezno nagazio Morena, Orsato pogledao snimak i dosudio penal.

Moreno je, međutim, pogodio stativu, Morata odbijenu loptu poslao pored gola...

Do kraja je domaćin napravio pritisak, mnogo puta je lopta bila u opasnoj zoni, Morata imao još dvije šanse, prije nego što je uz zvižduke ispraćen sa terena...

Španija ima dva boda iz dva meča, Poljaci jedan, uoči posljednjeg kola.

Španci igraju sa Slovačkom, koja odlučujućih 90 minuta čeka sa tri boda, dok Poljska igra sa vodećom Švedskom (četiri).

Bonus video: