Italija - Vels, borba za 1. mjesto u Rimu

„Azurima”, koji su prva dva meča dobili ubjedljivo, remi protiv Velšana donosi prvu poziciju u grupi

11719 pregleda 1 komentar(a)
talija juri novi trijumf: Barela, Foto: Reuters
talija juri novi trijumf: Barela, Foto: Reuters

Italija je ekipa koja je oduševila sve u prva dva meča na Evropskom prvenstvu, pobjedama nad Turskom i Švajcarskom rezultatom 3:0 je osigurala osminu finala, a sada želi i da potvrdi dominaciju - u Rimu igra protiv Velsa (18 sati), drugoplasirane ekipe grupe A.

„Azurima” remi na „Olimpiku” garantuje prvo mjesto u grupi, a Roberto Manćini je najavio i da će napraviti nekoliko promjena u sastavu. Prije svega u odbrani, te u napadu gdje bi umjesto Lorenca Insinjea i Ćira Imobilea trebalo da zaigraju Federiko Kjeza i Andrea Beloti.

- Imamo 26 igrača koji su sličnog kvaliteta i to je naša velika snaga. Moramo da mislimo o zdravlju igrača i svježini pred nastavak takmičenja, jer će kasnije biti bitan svaki detalj. Zato će biti promjena, ali sam siguran da to neće uticati na naš ritam i ambiciju, jer u reprezentaciji uvijek igraju najbolji - rekao je Manćini.

Vels je na Euru 2016. bio polufinalista, da ništa nije slučajno pokazao je i sada remijem protiv Švajcarske i pobjedom nad Turskom.

- Oni su tipična britanska ekipa, ali posjeduju i dovoljno kvaliteta. Ipak, mi mislimo samo o pobjedi - dodao je Manćini i podvukao da se Marko Verati oporavio od povrede.

Velšani sigurno idu u nokaut fazu ako ne izgube od Italije, ili ako Švajcarska ne pobijedi Tursku.

- Ne znam da li su nam četiri boda dovoljna za prolaz, ne želim o tome ni da razmišljam dok se ne završi meč sa Italijom. Pripremamo se da jurimo trijumf, ali na kraju je najvažnije da prođemo grupu. To bi bio veliki uspjeh za nas - rekao je selektor Velsa Robert Pejdž.

Italijani žele i 30. meč zaredom bez poraza - nisu izgubili još od septembra 2018. kada su ih u Ligi nacija savladali Portugalci.

Vjerovatni sastavi - Italija (4-3-3): Donaruma - Toloi, Bonući, Aćerbi, Emerson Palmieri - Lokatelli, Žoržinjo, Barela - Berardi, Beloti, Kjeza;

Vels (4-2-3-1): Vord - Roberts, Mefam, Rodon, Dejvis - Ampadu, Alen - Bejl, Ramzi, Džejms - Mur.

Bonus video: