Biti ili ne za Švajcarsku

Turska nakon dva poraza bez šansi da prođe u nokaut fazu, Švajcarska se uz pobjedu uzda u dobar rasplet (18 h)

9392 pregleda 0 komentar(a)
Švajcarci bi da se iskupe: Petković, Foto: Riccardo Antimiani
Švajcarci bi da se iskupe: Petković, Foto: Riccardo Antimiani

Švajcarska je dominirala na startu grupe A, ali je ispustila pobjedu protiv Velsa (1:1), da bi u narednoj utakmici na Olimpiku bila nadigarna od Italije (3:0). Današnji rival “sajdžija” u posljednjem kolu u grupi, u Bakuu u 18 sati - Turska, nadigrana je u oba prethodna duela - od Italije (3:0) i od Velsa (2:0), pa su momci Senjola Guneša svjesni da su izgubili gotovo sve šanse da se plasiraju u nokaut fazu.

U Švajcarskoj se, s druge strane, nadaju što ubjedljivoj pobjedi, kako bi u slučaju poraza Velsa od Italije preuzeli drugo mjesto, ili se kao jedna od trećeplasiranih selekcija plasirali u osminu finala.

- Moramo napraviti promjene, naročito u veznom redu, mada smo razočarali i u odbrani i u napadu. Bio sam toliko zadovoljan ekipom tokom kvalfikacija za EP i Svjetsko prvenstvo, ali ovdje imamo problema. Znamo da nismo bili favoriti, ali smo došli da učimo i budemo kandidati za visok plasman na narednim takmičenjima, jer spremamo tim koji će našu zemlju predstavljati i u narednoj deceniji - kazao je selektor Turske, Senjol Guneš.

Švajcarci su igrom razočarali samo protiv Italije, ali...

- Želimo da se izvinimo navijačima. Žao nam je od srca i nadamo se da će ostati da nas podrže u Bakuu. Moramo dati sve od sebe za pobjedu protiv Turske, teškog protivnika koji će takođe tražiti pobjedu - naglasio je selektor Švajcarske, Vladimir Petković.

Vjerovatni sastavi - Švajcarska (3-4-1-2): Zomer - Elvedi, Šer, Akanđi - Embabu, Frojler, Džaka, Rodriges - Šaćiri - Embolo, Gavranović.

Turska (4-3-2-1): Džakır - Dželik, Demiral, Sojundžu, Muldr - Ajhan, Kaveci, Džalhanoglu - Under, Dervišoglu - Jilmaz.

Bonus video: