Dalić: Iza nas je 10 dana ludila, u osmini finala želim samo da vidim hrvatske navijače

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz grupe E, a utakmica je na rasporedu 28. juna u Kopenhagenu. Mogući suparnici su Švedska, Španija, Slovačka ili Poljska

5526 pregleda 9 komentar(a)
Dalić i Modrić, Foto: Reuters
Dalić i Modrić, Foto: Reuters

"Čestitam momcima na velikoj pobjedi, a u osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače", kazao je selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić nakon 3:1 pobjede protiv Škotske koja je "Vatrene" odvela u drugi krug Eura.

"Iza nas je 10 dana velikog iskušenja, bilo je važno da nakon svega ostanemo mirni i strpljivi. Sada će sve biti lakše, sada će doći i naši navijači."

Dalić je istakao kako njegova ekipa niti jednog trenutka nije gubila glavu, čak niti kada je Škotska izjednačila krajem prvog djela.

"Našim greškicama smo doveli protivnika u život. Međutim, na poluvremenu smo se smirili. Nije bilo lako, pogotovo nakog 10 dana pritiska, svega i svačega."

Dalić je otkrio što je u svlačionici tražio od svojih igrača.

"Od igrača sam zatražio da nastave u istom ritmu, nismo posustali. Vjerovali smo da možemo i bilo je samo pitanje kada ćemo dati gol. Pokazali smo kvalitet i snagu, bili smo ekipa," rekao je Dalić.

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz grupe E, a utakmica je na rasporedu 28. juna u Kopenhagenu. Mogući suparnici su Švedska, Španija, Slovačka ili Poljska. Dalić je otkrio koga bi želio.

"U osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače na tribinama, onda smo puno jači. Oni su naša snaga. Nemamo želja, vidjećemo kako će se rasplesti grupa. Mi ne možemo na to da utičemo. Nakon ovako dobre utakmice dobili smo još samopouzdanja i spremni ćemo dočekati utakmicu."

Još jednom se osvrnuo na sjajnu predstavu Luke Modrića.

"On ne posustaje, sve je bolji, što god rekao o njemu je premalo. Ponosan sam što imam takvog igrača i kapitena u ekipi."

Modrić i Dalić su nakon utakmice poletjeli jedan drugom u zagrljaj, a hrvatski strateg je kazao kako je iza svjetskih viceprvaka "10 dana ludila."

"Ovih 10 dana je bilo ludilo, ne mogu neke stvari da shvatim, ali neću u to da ulazim. Baš zbog toga smo svi bili srećni. Znao je što se sve radilo protiv mene i pisalo, ali ja sam ostvario cilj. Drugi smo u grupi. Ovo je moj deseti, 12. cilj koji sam ostvario," zaključio je.

Bonus video: