Konte: Četiri selekcije su favoriti za titulu na EP

"U dosadašnjim utakmicama Italija je pokazala kontinuitet i samopouzdanje. Nema ljubomore u ekipi zato što neko igra, a drugi sjedi na klupi"

3822 pregleda 0 komentar(a)
Konte, Foto: Reuters
Konte, Foto: Reuters

Bivši trener Intera, Antonio Konte smatra da su Francuska, Njemačka, Italija i Belgija kandidati za titulu na Evropskom prvenstvu.

"Mislim da niko od autsajdera neće osvojiti Euro. Kandidati za titulu su Francuska i Njemačka, koje imaju jaku ekipu. Tu je i Belgija, ali pod uslovom da Kevin de Brujne i Aksel Vitsel budu u top formi i naravno Italija" ocijenio je Konte.

On je analizirao "azure".

"U dosadašnjim utakmicama Italija je pokazala kontinuitet i samopouzdanje. Nema ljubomore u ekipi zato što neko igra, a drugi sjedi na klupi. Vidi se zajedništvo, a to je vrlo važno ako želite stići daleko na velikom takmičenju. Takođe, ekipa igra kompaktno, postoji balans između odbrane i napada. Italija sigurno može do kraja", rekao je Konte.

Konte je bio selektor Italije od 2014. do 2016. godine. Sa klupe nacionalnog tima otišao je nakon što je Italija u četvrtfinalu Eura 2016. nakon izvođenja penala poražena od Njemačke.

Bonus video: