Švedska se kockala, na kraju slavila i bez poraza se plasirala u osminu finala

Švedska će u osmini finala igrati protiv jedne od četiri najbolje trećeplasirane selekcije

3870 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Švedske, Foto: Reuters
Fudbaleri Švedske, Foto: Reuters

Fudbaleri Švedske savladali su Poljsku 3:2 u trećem kolu grupe E, bez poraza završili takmičenje u grupi i sa prvog mjesta izborili plasman u nokaut fazu.

Šveđani će u osmini finala igrati protiv jedne od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Šveđani su morali do kraja da strijepe, jer su ispustili dva gola prednosti, u finišu bili u situaciji da sa drugog mjesta odu na Hrvate u nokaut fazu, ali je u 94. minutu Viktor Klasen postigao gol i selekciji "tri krune" donio bitnu pobjedu, budući da su sada u lakšem dijelu žrijeba.

Skandinavci su poveli nakon 81 sekunde - Emil Forsberg je kombinovao sa Aleksanderom Isakom, iskoristio lošu reakciju poljske odbrane i postigao drugi gol na šampionatu i drugi najbrži gol na evropskim prvenstvima.

Euro 2020
foto: Sofascore

Nakon drugog, Forsberg je stigao i do trećeg pogotka na Euru - Dejan Kuluševski je u 59. minutu povukao kontru, Forsberg bio na pravom mjestu i još jednom matirao Poljake. Kuluševski je nakon oporavka od koronavirusa danas odigrao sjajan meč, upisao dvije asistencije i biće veliko pojačanje u nastavku prvenstva.

Djelovalo je nakon drugog gola da Šveđani idu ka sigurnoj pobjedi, ali je na scenu stupio Robert Levandovski - napadača Bajerna u prvom poluvremenu imao je dvije sjajne šanse, ali je dva puta zaredom pogodio prečku, a onda se u drugom dijelu meča iskupio. Prvo je smanjio sjajnim golom u 61, a onda u 84. minutu izjednačio i vratio Poljake u igru.

Ipak više od toga Poljska i Levandovski nisu mogli, pa još jedno veliko takmičenje završavaju u grupi.

Bonus video: